2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Plusz 15 fok lesz február 13-án?

2012. január 04. szerda, 19:37
Címkék:

Ha ez így megy tovább, lassan rügyezni fognak a fák... Lesz-e egyáltalán tél, havazás, és mikor? - kérdezgetjük egymást, aztán rákattanunk az időjárás előrejelző portálokra. Mit jósolnak, mire készüljünk? A köpönyeg.hu 15 napos előrejelzése Észak-Dunántúlra, és Zala megyére is nem jósol különösebb változást a jelenlegihez képest. Hajnalban lehet mínusz 1 és mínusz 3 fog között, többfelé kisebb záporral esővel, esetenként megerősödő széllel is számolhatunk a hét második felében. Napközben pedig plusz 4-7 fok várható.

 

Frontok jönnek, mennek, és hatnak

 

idojaras 2

Eső, havazás, napsütés; változatos időjárással indul az év (Forrás: Időkép)


Előfordulhat havas eső, és hózápor is a térségünkben, de csak szórványosan. A páratartalom Zalaegerszegen ezekben a napokban 93 százalék.

Az időkép.hu 30 napos előrejelzésében sincs semmiféle izgalmas a januári időjárást illetően. Ami kiugró, hogy február 3-ra plusz 15 fokot jeleznek. Igen, igen, nem mínuszt, pluszt! Az ezt követő napokra már nincs előrejelzés, de azért érdemes figyelni, hogy időben előkészítsük a szandálokat... Nem csoda, hogy érezzük: a frontok jönnek, mennek, egyszer hideg-, aztán melegfront van 24 órán belül is. Különösen a nők és az idősek, a gyengébb immunrendszerű emberek és gyerekek nehezebben viselik az időjárási frontokat. A melegfront leggyakoribb panaszai a reumás fájdalmak, keringési elégtelenség, migrén, depresszió, erősebb szívdobogás.

idojaras

Nem árt figyelni az előrejelzéseket a következő hónapban

 

A hirtelen betörő hidegfrontoknál idegességet, robbanékonyságot figyelhetnek meg magukon az érzékenyebbek. Romlanak a reflexek, csökkenhet a vérnyomás, az epilepsziásoknál ilyenkor gyakoribbak a rohamok és sokan ilyenkor panaszkodnak reumatikus fájdalmakra. De szaporodhatnak a gyomor-és vesegörcsök is.

Hogyan lehet védekezni a frontok ellen? Természetesen a kiegyensúlyozott, egészséges, sportos életmóddal, és a tudatos táplálkozással. A magas kálium-és magnézium tartalmú ételek csökkenthetik a panaszok erősségét. Ilyen a banán, alma, szőlő, burgonya, tofu, halak, olajos magvak. Fontos a B1, a D és az E-vitamin pótlása is, ezért ajánlatos búzacsírát, paradicsomot, tojást, zöld növényeket és hüvelyeseket fogyasztani.

(Forrás: www.koponyeg.hu; www.idokep.hu)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK