2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pártsemleges hatalomátvétel

2013. április 18. csütörtök, 07:40
Címkék:

A diákok vették át a hatalmat szerda reggel a városházán. Elfoglalták a polgármester, és a két alpolgármester irodáját, majd diákparlamentet tartottak a Díszteremben. A II. Zalaegerszegi Városi Diáknapok keretében a tavalyi évhez hasonlóan került sor a hatalomátadásra. Annyi különbséggel, hogy Gyutai Csaba polgármester távollétében Balaicz Zoltán alpolgármestertől vették át a fiatalok a város irányítását egy délelőttre.

diak-hatalom 1

Diák-polgármester irányította fél napig a várost

A hangulatos akció keretében az alpolgármester a város pecsétjét adta át jelképesen Büki Bettina diák-polgármesternek, aki Tóth Géza és Juhász Előd diák-alpolgármester, Bertók Fanni diák-jegyző, valamint a fiatalokból álló képviselőtestület tagjaival egy gyors megbeszélést tartott a polgármester szobájában.

A diák-polgármester aláírta arról a pénzügyi támogatásról szóló határozatot, mely a zalaegerszegi szimfonikus zenekar május 13-i koncertjére ad anyagi támogatást.

diak-hatalom 2

A diákok ezután a város Dísztermébe vonultak, ahol a közgyűlésen vitatták meg a fontos kérdéseket. Napirend előtt sor került a tavaly alapított, s most először átadott "Ifjúságért" díj kitüntető cím kiosztására. A díjat felnőtt kategóriában Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági referens, fiatal segítő kategóriában pedig Farkas Szabina a Diák-Sziget program koordinátora kapta. Sor került továbbá a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal logójáea kiírt pályázat eredményhirdetésére is.

Balaicz Zoltán a diákok önkormányzati ülését köszöntve elmondta: büszke arra, hogy ilyen kiváló csapattal dolgozhatnak együtt. Jó látni, hogy van utánpótlás, és hogy vannak olyan fiatalok, akik érdeklődnek a közélet iránt. Az alpolgármester nagyra értékeli az itt tapasztalható pártpolitikától mentes összefogást, és reményét fejezte ki, hogy ez a gondolkodás a felnőttekre is átragad egyszer. Bár, annak örül, hogy ifjúsági kérdésekben egyetértés van a közgyűlés különböző pártjai között.

diak-hatalom 3

A fiatalok a délelőtt folyamán több napirendi pontot is tárgyaltak. Szó került többek között a Diák-Sziget Ifjúsági Iroda további fenntartásáról, egy az elektronikus sajtóban elindítandó ifjúsági magazinműsorról, és a diáktáboroztatásról.

Javaslatot tettek továbbá egy belvárosi tetőterasz kialakítására (melyet a Centrum áruház tetején szeretnének), és egy fedett városi színpad vásárlására.

Balaicz Zoltán az ülés után érdeklődésünkre elmondta: a diákok mindegyik felvetése jogos és támogatható. Van, amit azonnal meg is tudnak valósítani, a tetőterasz és a fedett színpad azonban további egyeztetést igényel. Az előbbi azért, mert a kinézett helyszín magántulajdonban van, a színpad pedig nagyon költséges, így célszerű lenne valami pályázati forrást találni a szükséges összeg előteremtéséhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK