2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Nincs már járhatatlan út Zalában

2013. március 16. szombat, 08:50
Címkék:

Nincs már járhatatlan út a megyében - közölte vasárnap reggel a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. legfrisebb közleményében. A közútkezelő munkagépeinek sikerült felszabadítania a 7529 jelű Zalaszentbalázs és Gelse közötti mellékutat, a teljes útzár így megszűnt. Zala megyében minden út járható. A szombat reggeli órákra a Dunántúlon jelentősen mérséklődött a szél ereje, ezért a hóeltakarítás hatékonyabbá válhatott. A közútkezelő az elmúlt napokban megállás nélkül dolgozott, hogy minél előbb zavartalanná válhasson a közlekedés.

havazas-zala 2

                                                                                                     Illusztráció

 Korábban:

 A folyamatos erőfeszítésnek köszönhetően szombat reggelre sikerült csökkenteni a járhatatlan utak és elzárt települések számát, de még így is közel 130 úton van érvényben útzár a hófúvások miatt. A közútkezelő Útinform szolgálatának szombat reggeli összesítése alapján Fejérben 31, Veszprémben 24, Komárom-Esztergomban 22, Tolnában 19, Győr-Moson-Sopronban 9, Zalában 6, Somogyban 4, Bács-Kiskunban 4, Szabolcs-Szatmár-Beregben 4, Pest megyében 3, Baranyában 2 járhatatlan út van a korábbi hófúvások miatt.

A péntek délutáni több mint 180 járhatatlan útból így sikerült mintegy 50 utat járhatóvá tennie a társaságnak.

A reggeli órákra több települést is sikerült kiszabadítani a hó fogságából, de még így is 20 olyan település van, amely közúton nem közelíthető meg. Így Somogy megyében Edde és Alsóbogát, Komárom-Esztergom megyében Csatka és Bajna, Veszprém megyében Jásd, Nagydém, Lovászpatona, Vanyola és Gic, Fejér megyében Zámoly, Gánt, Csákberény, Nagyveleg, Vértesboglár, Bodmér, Újbarok, Kincsesbánya, Mány, Baranya megyében Kiskeresztúr, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig Kótaj. A közútkezelő számára elsődleges prioritást jelent a felsorolt települések felszabadítása, illetve a főutak és forgalmasabb mellékutak minél járhatóbbá tétele.

Mivel a szombati napon a Dunától keletre kevesebb hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkát kell elvégeznie a társaságnak, ezért ezekről a területekről nagyteljesítményű hómarókat csoportosítanak át, hogy még nagyobb hatékonysággal tudják megszüntetni az orkán erejű széllökések nyomán kialakuló hóátfúvások nyomait.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK