2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Narancs és sárga fokozatú riasztás Zalában

2013. február 13. szerda, 07:07
Címkék:

A tegnapi változó intenzitású havazás eredményeként Zalában átlagosan 10 cm vastag hóréteg alakult ki ma hajnalig. Az előrejelzések szerint narancs fokozatú riasztás van érvényben a megye Zalaegerszegi, Zalaszentgróti, Keszthelyi és Nagykanizsai térségeiben, továbbá citrom fokozatú Lenti és Letenye térségeiben, az erős (néhol viharos erejű) északi szél miatt – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zalában a főutak állapota latyakos, hókásás és havas, a mellékutak állapota szinte mindenütt havas vagy hókásás. Az utakon a hóeltakarítást a Magyar Közút Nonprofizt Zrt. folyamatosan végzi.

A tegnapi nap folyamán az előrejelzések miatt összeült a Zala Megyei Védelmi Bizottság, továbbá minden zalai járás helyi védelmi bizottsága. A bizottságok elnökei feladatokat szabtak az időjárás által várhatóan kialakuló helyzet kezelésére. A szervezett és hatékony együttműködés eredményeként jelenleg zavartalan a forgalom a megye útjain, hótól elzárt település nincs egyedül a 7511.sz. út 11+945-14+353 közötti szakasza került ideiglenesen lezárásra (Nagyrécse térsége). A közlekedés üteme jelentősen lelassult a hó miatt.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó egységei a mai nap folyamán eddig két műszaki mentést hajtottak végre, mindkét esetben kamionok okoztak forgalmi akadályt. Zalaszentgrót és Zalabér között egy szójadarát szállító negyven tonnás nyerges szerelvény fordult keresztbe, míg Nagykapornak külterületén az emelkedőn két kamion akadt el a hóban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK