2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Merre haladna az M9-es?

2011. december 01. csütörtök, 20:07
Címkék:

Nagybajomban, Somogy megyében tartott ülést az M9. Térségi Fejlesztési Tanács. Az ülésen a tervezők ismertették a jövőbeni M9 gyorsforgalmi út Nagykanizsa-Kaposvár közti lehetséges nyomvonalait. Kaposvári elkerülő úttól nyugatra a környezet- és természetvédelmi szempontok egyértelműen meghatározzák a lehetséges nyomvonalat, ez Nagybajomtól délre esik - adta hírül a Zala Megyei Önkormányzat sajtóreferense.

 

Ütemekre bontott építkezés: 2020 előtt indulhat a beruházás

Nagykanizsa környékén több változat is szóba jöhet keleti, illetve nyugati oldaltól elkerülő is, így itt további vizsgálatok szükségesek. A tervező szerint ezen a szakaszon a forgalom nagysága 2020 után indokolja új nyomvonalon a gyorsforgalmi út építését, de az építési engedély megkérése előtt még legalább 4-5 év kell a vizsgálatokhoz.

m9

Több elképzelés is született a készülő út nyomvonalával kapcsolatban

 

Manninger Jenő, a tanács elnöke elmondta: rendkívül fontos, hogy az M9-es építése ütemekre bontva szerepelt a kormány gyorsforgalmi utak fejlesztéséről szóló koncepciójában.

A tanács döntött arról, hogy levélben kéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy biztosítsanak forrást a Szombathely-Vasvár szakasz mellett a Vasvár-Pacsa M9-es szakasz további tervezési előkészítéséhez, hogy reményeink szerint ezen a szakaszon is 2020 előtt elkezdődhessen a beruházás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK