2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mérnöki képzés

2012. január 26. csütörtök, 18:51
Címkék:

Keresztféléves képzést indít Zalaegerszegen a Nyugat-magyarországi Egyetem gépészeti és mechatronikai intézete: mechatronikai mérnöki BSc szakot, levelező tagozaton, költségtérítéses formában. Az évnyitóra február 17-én kerül sor, az induló létszám 17 fő.

 

Beiskoláztak a cégek

A felvett hallgatók jórészt már felnőttek, akiket saját gépipari cégeik iskoláztak be annak érdekében, hogy magasabb végzettséget szerezzenek és így a vállalaton belül is előrelépve mérnöki munkával, foglalkozzanak majd. Balaicz Zoltán alpolgármester nagy sikernek tartja, hogy már másodszor sikerült elindítani a városban, keresztféléves formában is a mechatronikai mérnöki képzést.

A megállapított ponthatár 258, ezt január 24-én hozták nyilvánosságra. Országosan ezekre a képzésekre több mint hatezren jelentkeztek. A kérelmezők nyolcvan százaléka e-felvételin adta be jelentkezését. A felvételt kérők között fele-fele arányban voltak férfiak és nők, a legidősebb keresztféléves jelentkező 1946-ban született. Azokat a jelentkezőket nem vették fel, akiknek az összpontszáma nem érte el a felvételi ponthatárt, vagy nem rendelkezett a képzéshez szükséges végzettséggel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK