2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megyei rendőrnap, motoros túra

2013. április 18. csütörtök, 07:02
Címkék:

A rendőrség és a biztonsági szolgálatok védőszentje Szent György, emléknapja pedig április 24-e. 1992 óta rendezik meg a rendőrség napját ennek emlékére. Zalaegerszegen a megyei rendőrnapot április 20-án szombaton tartják. Ugyanezen a napon rendezik meg a IV. Motoros Vezetéstechnikai Tréninget és Tájékozódási Túrát.

A rendezvények részleteiről Nothoff Ingrid, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának vezetője és Anti András rendőr-alezredes, a főkapitányság közlekedésrendészeti vezetője adott tájékoztatást.

Mint elhangzott, április 20-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a rendezvény a megyei főkapitányság épülete előtt, a parkolóban, udvarában. Több standot állítanak fel, így az érdeklődők felkereshetik a bűnügyi-technikai standot, a kommunikációs kiállítóhelyet, ahol a "kis panaszirodában" felírják a lakosság észrevételeit, kéréseit a rendőrség felé. Az elmúlt évek tapasztalata alapján a fegyver és szolgálati kutya-bemutató mindig nagy népszerűségnek örvendett, idén is erre számítanak. E program 11 órától látható. A hátsó udvarban szolgálati autókat állítanak ki. Nothoff hangsúlyozta: programjaikkal a lakosságot, a családokat, gyerekeket invitálják egy kellemes időtöltésre. Hozzátette: idén május 18-án, az Egerszeg Fesztivál keretében is tartanak rendőrnapot az OTP mögötti területen.

Anti András a motoros idény kezdéséről szólt megemlítve, hogy a közlekedés szempontjából a motorosok a legvédtelenebbek, ezért nagyon fontos a sebességkorlátozás betartása. A motorosok által okozott balestek száma az elmúlt öt évben 17-27 között volt, a legtöbb 2008-ban. Az elmúlt két évben 23-23 alkalommal okoztak motorosok közúti balesetet.

A motoros túra Egervárról indul szombaton reggel 8 órakor, majd Zalaszentgrót-Pókaszepetk útvonalon folytatódik, ahol ügyességi pálya várja a résztvevőket, akik a délutáni órákban érkeznek vissza Egervárra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK