2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megújult az orvosi rendelő

2012. február 03. péntek, 12:40
Címkék:

A korábbinál szebb és korszerűbb körülmények között fogadhatják a pácienseket a balatongyöröki orvosi rendelőben. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv nyugat-dunántúli Operatív Programjának keretében, a helyi önkormányzat által biztosított önrésszel együtt több mint 42 millió forintból újulhatott meg az intézmény. Az intézményt Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Biró Róbert, a település polgármestere ünnepélyes keretek között nyitotta meg a falu lakói előtt.

 

Gyógyszertár a korábbi váróteremből

Nem csak a hideg idő miatt marad emlékezetes az idei február a balatongyörökiek számára: több mint 34 év után újíttatta fel az önkormányzat a helyi orvosi rendelőt. A munkák révén csaknem teljesen új tetőszerkezetet kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, a burkolatokat és a mai kor követelményeinek megfelelő hőszigetelés készült.

rendelo

 

A rendelő váróterméből kialakított gyógyszertár előírásoknak megfelelő átépítése is megtörtént, külön bejáratot kapott a patika. A tervezésnél, kivitelezésnél gondoltak arra is, hogy az épület akadálymentesen megközelíthető legyen. A projekt részeként orvosi eszközöket, EKG készüléket, defibrillátort, valamint új berendezéseket, bútorokat is beszereztek. Ez utóbbiakra mintegy három millió forintot költöttek. A megújult egészségház helyet biztosít a gyermekorvos működésének, a felnőtt háziorvosnak, a védőnői szolgálatnak, valamint a már említett gyógyszertárnak. A több mint 36 millió forintos NYUDOP támogatás segítségével az épület megfelel a jogszabályi elvárásoknak és a költséghatékony üzemeltetés feltételeinek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK