2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megszűnik a közvetlen vonatjárat Velencébe

2011. november 30. szerda, 09:21
Címkék:

Csaknem húsz év közlekedés után, december 9-én indul el utoljára a VENEZIA nemzetközi vonat Budapestről Velencébe, 10-én pedig vissza. A népszerű szolgáltatást évente több mint nyolcvanezer utas vette igénybe - tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV-START Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

 

Már csak tíz napig lehet átszállás nélkül eljutni vasúton Budapestről Velencébe

A MÁV-START Zrt. határozott szándéka volt a vonat további közlekedtetése, de a folytatásra két alkalommal is kiírt közbeszerzési pályázatra nem érkezett ajánlat. A sikertelen eljárásokat követően a MÁV-START Zrt. harmadszorra is elindított egy újabb közbeszerzést, amikor is olyan magas, csaknem dupla értékű árajánlatot tett az olasz vasúttársaság, amelyet a magyar vasúttársaságnak nem állt módjában elfogadni. A szolgáltatás az utasok körében népszerű volt, így a sikertelen közbeszerzési eljárásokat követően folyamatosan vizsgálta a MÁV-START Zrt. a szlovén, a horvát és az osztrák vasúti partnerekkel együtt az alternatív eljutási lehetőségeket Velencébe, de nem sikerült minden érintett vasúttársaság érdekeltségének megfelelő megvalósítást kidolgozni. A menetrendváltástól, 2011. december 11-től bécsi átszállással lehet kedvezményes áron eljutni vasúton Velencébe, Rómába, Firenzébe és Bolognába.

A VENEZIA EuroNight nemzetközi vonat december 9-ig, minden nap 17:05-perckor indul a Budapest Keleti pályaudvarról. Velencéből visszafelé december 10-én 21:20 perckor lehet utoljára vasúton, átszállás nélkül elutazni Budapestre. Jegyek korlátozott számban még kaphatók a nemzetközi jegypénztárakban illetve online a www.mav-start.hu oldalon keresztül. A vonattól elbúcsúzva az első tíz utas értékes ajándékot kap a MÁV-START Zrt.-től, amennyiben a december 1. és 10. közötti időszakban, a Venezia EN vonaton utazva kezelt nemzetközi menetjegyét beküldi a vasúttársaság címére (1087 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 54-60. MÁV-START Zrt. Üzleti Szervezet).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK