2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megszépül a keszthelyi Balaton-part

2012. április 17. kedd, 09:05
Címkék:

Május végére, az idegenforgalmi főidény kezdetére elkészül a keszthelyi Balaton-part tavaly decemberben kezdődött felújítása. A NYUDOP-os pályázati program részeként a ZÁÉV Zrt. már március közepétől megnövelt állományi létszámmal folyamatosan végzi a burkolási munkákat, és közel a készre jelentés. A munka finisében, a több szakaszra osztott kertészeti munkák is láthatóan jól haladnak, ezért biztosnak látszik, hogy a szokásos balatoni évadnyitó ünnepségre szinte teljes egészében befejeződik a mintegy 350 millió forint ráfordításával zajló projekt.

balaton-part 1

Mint azt Palotás János kivitelezés-vezető elárulta: április közepére, gyakorlatilag elkészült a Zenepavilon, itt már csak festeni és mázolni szükséges. A mintegy 6400 m2 térkőburkolat és 3800 m2 kavics zömét is lerakták, a nyilvános illemhely hidegburkolói is végeztek a feladatukkal. A WC-blokkban a homlokzati színezés, szerelvényezés van vissza. A szökőkút vasbeton szerkezete teljesen elkészült, a hozzá tartozó gránitlapok is megérkeztek, így a vízgépészeti szerelési munkákat folyamatosan tudják végezni. A város vezetői egy egyeztető tárgyaláson megadták, hogy milyen zenei, fény és hangeffektek kényeztessék a szökőkút mellett sétálókat, így a szökőkút informatikai programozása is a kellő ütemben halad. A felnőttek számára épített játszótéri eszközöket is heteken belül a helyükre rakják.

balaton-part 2

A legnagyobb kihívást jelenleg a közvilágítás hálózat rendszerének kiépítése jelenti. A villanyhálózat helyének pontos kijelölése megtörtént ugyan, de csak a végleges kábelfektetés után tudják a még hiányzó burkolatokat lerakni, és a növényültetés javarésze is csak ez után kezdődhet. Az egynyári növényeket akkor ültetik ki, ha a jó idő tartamosan beköszöntött. Az ellenőrzések eddig csak kisebb, gyorsan orvosolható (fagykárokkal összefüggő) hibákra mutattak rá, és három hét kivételével az időjárás is kegyes volt a brigádokhoz, akik az ünnepnapok kivételével a hétvégéken is folyamatosan teszik a dolgukat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK