2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

LMP: A szervezettség erősítése a cél

2015. június 10. szerda, 19:33
Címkék:

A Lehet Más a Politika (LMP) hatékony működése számára jelenleg korlátozó tényező a szervezeti kiépítettség hiánya – fogalmazott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Schiffer András, a szervezet társelnök-frakcióvezetője. A párt májusban kezdett országjárásba, melynek célja a szervezet felépítése, vagyis hogy minél több vidéki városban és településen legyen helyi csapatuk.

Zalai körúton járt Schiffer András

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: egyre többen vannak azok, akik nem kérnek a rendszerpártokból és az elmúlt 25 évből. Ők a rendszerkritikus erőt akarják támogatni; nekik szeretne az LMP megbízható alternatívát nyújtani. Ehhez azonban minél több helyen jelen kell lenniük a helyi közéletben. A mostani országjáró körút nincs tele látványos elemekkel, de nem is ez a cél, hanem a szervezettség erősítése.

Újságírói kérdésre válaszolva a kormány bevándorlás ellenes kampányával kapcsolatban elmondta: nem közpénzből kellene a kormánynak gyűlöletkampányt folytatnia a külföldiek ellen, pláne nem Európa Uniós tagállamként. Schiffer szerint sokkal inkább a kivándorlással kéne Orbán Viktornak foglalkoznia, hiszen az sokkal nagyobb probléma az országnak, mint a bevándorlás ügye.

Paksy Zoltán az LMP zalaegerszegi önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón egy helyi, ám országos vetületű problémára irányította rá a figyelmet. Nevezetesen a közvilágítási reformra, melyet mindenhol egy kormányhoz közeli vállalkozás végez. Mint fogalmazott: megdöbbentő, amit a zalaegerszegiek tapasztaltak az elmúlt hetekben az új ledes izzókkal kapcsolatban. Sokkal gyengébb lett a város közvilágítása azóta, ráadásul van, ahol fák lombkoronájából is vágni kellett amiatt, hogy a járdára több fény jusson. A problémára azért is fel kell hívni a figyelmet, mert a város 150 millió forintos önrésszel támogatja ezt az elhibázott akciót.

Az LMP országjárása az elmúlt héten a megye több más városát, és kisebb települését is érintette.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK