2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Let's talk in English

2014. november 08. szombat, 14:00
Címkék:

Énekeltek, verset szavaltak, táncos produkciókat és mesejátékokat adtak elő a zalaegerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói az Art Moziban tartott rendezvényen. Mindezt természetesen angol nyelven, ünnepelve az angol két tanítási nyelvű képzés ötéves fennállását.

angolkepzes1

 5 éves a magyar–angol két tanítási nyelvű képzés a Petőfi és Dózsa iskolákban

Makovecz Tamás igazgató köszöntőjében elmondta, 2009-ben még csak 18-18 tanuló vehetett részt a magyar–angol két tanítási nyelvű oktatásban, 2013-ban pedig már 60-60 kisdiák kezdhette meg tanulmányait a Petőfi és Dózsa iskolákban, ahol jelenleg 260 fő részesül ebben a speciális képzésben. A diákok a Cambridge-i nyelvvizsgarendszerben már harmadik osztályos koruktól számot adnak tudásukról minden évben. Az igazgató kiemelte, a képzés bevezetése találkozott a kor, a társadalom és a szülők elvárásával, miszerint a gyerekek az általános iskola végére olyan nyelvi tudással rendelkezzenek, ami később versenyképes munkahelyek megszerzését teszi lehetővé számukra.

angolkepzes3

Makovecz Tamás köszönetét fejezte ki valamennyi kollégájának, kiemelve Lőrinczi Julianna angoltanárt, a már nyugdíjas pedagógusnak nagy szerepe volt a képzés bevezetésében, valamint Zimborás Beatrix igazgatóhelyettest, az angol nyelvi képzés felelős szakemberét.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere méltatta a magyar–angol két tanítási nyelvű képzés eredményességet, melynek bevezetését pártfogolta az önkormányzat. Mint mondta, a magas óraszámú idegennyelv-oktatásra egyre nagyobb igény van, ezt mutatják a beiratkozási adatok. Bár az önkormányzat már nem fenntartó, a képzést továbbra is támogatni fogják.

angolkepzes2

A 2014-2015-ös a tanév a képzés hatodik éve. Fontos cél, hogy a tanulók 80 százaléka középfokú nyelvvizsga birtokában fejezze be tanulmányait. Ezt segíti, hogy 2015. január elsejétől a Petőfi és Dózsa iskolák akkreditált nyelvvizsgaközponttá válnak. A megállapodást Topán Eszter, az Euroexam Nyelvvizsga Központ vezetője valamint Makovecz Tamás igazgató írta alá.

angolkepzes4

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK