2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kínai kapcsolatokról tárgyaltak

2012. január 17. kedd, 09:50
Címkék:

A kínai Jiangsu tartomány rendőrségi, közbiztonsági vezetői látogattak Zala megyébe, ahol a hatfős delegáció a magyar rendőrség működését tanulmányozta. Sor került továbbá Zala megye és a tartomány kapcsolatfelvételének előkészítésére is. A tapasztalatokról a megyeházán sajtótájékoztató keretében számoltak be.

 

A gazdaságfejlesztés területén számítanának kínai tőkére

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a megyei önkormányzatok megváltozott feladatrendszerében az egyik fő feladat a gazdaság-és területfejlesztés, ezért a kínai delegációt részletesen tájékoztatták a megye gazdaságfejlesztési elképzeléseiről, céljairól.

kina 1

Tájékoztató a megye céljairól

 

Liu Yuxiang, a kínai Jiangsu tartomány közbiztonsági hivatalának főigazgató helyettese bemutatta a 100 ezer négyzetkilométer nagyságú, rendkívül fejlett kelet-kínai tartományukat, ahol 70 millióan élnek. A zalai tárgyalásokat hasznosnak nevezte és jelezte, a tartomány szeretné Zala megyével elmélyíteni a kapcsolatokat. Mint fogalmazott a megye földrajzi fekvése, természeti adottságai és termálkincse figyelemreméltó.

Dr. Tiborcz János, megyei rendőrfőkapitány beszámolt a kínai delegációval folytatott megbeszélésekről. Tájékoztatást kaptak arról, hogyan is épül fel Kínában a rendőrségi, közbiztonsági szervezet.

kina 2

Liu Yuxiang

 

Doucha Ferenc, a VOSZ megyei elnöke pedig arról szólt, hogy a gazdaságfejlesztés területén számítanának a kínai tőkére, vállalkotásokra, szeretnék erősíteni a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokat. Hasznosnak tartaná az együttműködés erősítését, befektetői találkozásokat, tárgyalásokat a jövőre nézve.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK