2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Készül a duális üzleti képzés kézikönyve

2015. október 26. hétfő, 09:18
Címkék:

Az üzleti alapszakok duális képzési formájára vonatkozó ajánlásokat és szabályokat tartalmazó kézikönyvet dolgoz ki a felsőoktatási intézményeknek a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi gazdálkodási kara az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

 mould tech illuszt

A kiadvány a felsőoktatási intézményeknek, a duális képzésben részt vevő partnerszervezeteknek és a hallgatóknak biztosít szakmai hátteret az üzleti duális képzések megvalósításához. A zalaegerszegi kar oktatói és az együttműködő partnervállalatok szakemberei ezzel együtt tizenkét logisztikai, számviteli, pénzügyi és informatikai területhez kapcsolódó e-learning tananyagot is készítenek.

A nyugat-pannon térség felsőoktatási intézményei, valamint vállalkozásai és gazdasági szereplői közötti együttműködést erősítő, a duális és gazdaságinformatikai képzési palettát bővítő szolgáltatásfejlesztési projekt 146 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg Zalaegerszegen. Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával induló program eredményeként várhatóan a következő tanévtől a jelenlegi pénzügy-számvitel és gazdaságinformatikusi alapszakon folyó duális képzés mellett már gazdálkodási és menedzsment duális képzésre is jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az európai uniós program keretében novemberben nyílik meg a zalaegerszegi felsőoktatási intézményben a Cisco informatikai labor, továbbá információ-rendszertervező specializáció indítását is tervezik, amelyre 2016 szeptemberétől jelentkezhetnek a zalaegerszegi hallgatók. A kar munkatársai szintén a program részeként pályaorientációs modellt is kialakítanak, amely a Zala megyei középiskolás diákoknak segít megismerni a regionális munkaerőpiac által elvárt képességeket, szaktudást, illetve a duális képzési rendszert.

(Fotó: illusztráció, korábbi felvétel)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK