2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Keszthelyi újévköszöntő

2014. január 06. hétfő, 15:43
Címkék:

Keszthely vezetése a helyi intézményvezetőknek, tisztségviselőknek, a civil és társadalmi élet koordinálóinak, az egyházi elöljáróknak, a vállalkozások vezetőinek, a politikusoknak, a partnertelepülések irányítóinak köszönte meg az egész éves munkát, a város érdekében tett erőfeszítéseket, a korrekt támogatást, a hagyományos újévköszöntő pezsgős koccintás alkalmával a Balaton Kongresszusi Központ és Színház Simándy-termében.

kh ujev met1

Polgármesterként immár nyolcadik alkalommal mondott újévi köszöntőjében Ruzsics Ferenc a hitet, kitartást és bizalmat megköszönve, egyebek mellett kifejtette: takarékos és mértéktartó gazdálkodás hét szűk esztendeje után pluszban a kassza és a város pénzügyi szempontból pozitív eredménnyel kezdhette az újesztendőt: 300 millió forintot rövid lekötéssel sikerült elhelyezni a számlavezető bankban. A kormány nemrégiben mintegy másfél milliárd forinttal segített. Manninger Jenő országgyűlési képviselő érdemeit és lobbi tevékenységét dicsérve a város vezetője ismertette: a tavaszi, jelentős mértékű adósságátvállalás mellett a parlamenti képviselő segített abban is, hogy az országos év végi költségvetési átcsoportosításból 236 millió forint kormánytámogatás juthasson a település büdzséjébe.

kh ujev met2

A választási év kampányidőszakában Ruzsics Ferenc a politikai erőket tisztességes vitára, a gyűlölködés, mocskolódás, személyeskedés mellőzésére, az érdemi viták lefolytatására, tiszta, egyenes beszéd elmondására kérte. Egyúttal jelezte: ha a helyi polgárok akarata úgy kívánja, és a Jóisten is segít, akkor örömmel hajlandó folytatni a munkát, amelyre megbízást kap. A jövő minden eddiginél biztonságosabban tervezhető – húzta alá. Az elmúlt évek sikeres fejlesztéseinek, beruházásainak ismertetését követően kitért arra: jelentősen bővülhet a kerékpárút hálózat és megkezdődik az új buszpályaudvar építése. A kórházban negyedmilliárdos, a rehabilitációs szolgáltatásokat érintő fejlesztés zajlik; a kastélyban pedig rövidesen 1,8 milliárdos modernizáció startol, ami érinti a parkot és az Amazon szálló is újjáéledhet kívül-belül. A Keszthelyt élhető, biztonságos, kiszámítható jövőt nyújtó, szerethető városként pozícionáló polgármester egészségben és sikerekben gazdag, boldog újévet kívánt mindenkinek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK