2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Júniusra fejeződik be a belváros felújítása Nagykanizsán

2012. január 10. kedd, 16:51
Címkék:

A nagykanizsai városrehabilitációs program keretében elkészül júniusra a belváros felújítása, amelyre mintegy 1,6 milliárd forintot fordítanak - közölte a város polgármestere a munkálatok jelenlegi állásáról beszámoló keddi sajtótájékoztatón.

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) a 2010 nyarán indult átalakítások eddigi eredményeit ismertetve elmondta: elsőként a Huszti téri körforgalom készült el, amelyet a Zrínyi és Teleki utca összekötése követett. A belváros rekonstrukciója már befejeződhetett volna, de a munkálatokat át kellett ütemezni, hogy a városban szintén most zajló, több mint 11 milliárd forintos csatornaberuházási projekt kivitelezésével összehangolják.

A polgármester tavaly nyáron jelezte már, hogy az eredetileg 2011 októberére tervezett befejezési határidőt a csatornázás miatt 2012. június végére módosították. A keddi sajtótájékoztatón megerősítette, hogy ez utóbbi időpontra lezárul a nagykanizsai belváros átépítése.

A város főterén már áll a zenepavilon, és elkészült a szökőkút, s a térkövezés jelentős részét is befejezték már. Elkészült a Kinizsi és a Sugár utca között egy új tehermentesítő út, amelynek még épülő folytatása a Petőfi utcáig tart majd.

Cseresnyés Péter kifejtette azt is: az 1,6 milliárd forintos munkálatok - amelyhez uniós és hazai forrásból közel 900 millió forintot nyert a város - jórészt helyi alvállalkozókkal folynak, akik mintegy 100 embernek adnak munkát.

Szabó Attila, a kivitelezést elnyerő NK-VR Konzorcium projektvezetője elmondta: a főtéren január közepén, a csatornaépítést követően veszik át a munkaterületet. A tér északi részén, nyugati oldalán és a városháza előtti területen kiváltják a jelenlegi vízvezetékeket, kiépítik az új közvilágítási hálózatot, illetve elkészítik a még hiányzó térburkolatokat, és telepítik a növényzetet.

Az Erzsébet tér rekonstrukciójával párhuzamosan kialakítják a tehermentesítő út hiányzó szakaszát. A tervek szerint a munkálatokkal júniusra mindenütt végeznek, de a remények szerint már áprilisban ideiglenesen forgalomba helyezhetik Nagykanizsán az új vagy felújított belvárosi utakat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK