2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jeles kezek a zalaegerszegi kistérségben

2013. január 09. szerda, 18:05
Címkék:

Zalamédia – mutatják kérésünkre a Támasz Alapszolgáltatási Intézmény munkatársai. A zalaegerszegi kistérség szociális gondozói 60 órás A1 szintű jelnyelvi képzésen vettek részt; diplomájukat ünnepségen vehették át január 9-én. Az előírt tananyag mellett egészségügyi és szociális témájú kifejezések jeltolmácsolását is elsajátították a tanfolyamon, melyet a Zalaegerszeg és Térsége Kistérségi Többcélú Társulás Támasz – Szociális hálózatfejlesztés a határ mentén című nyertes projektjének köszönhetően valósított meg.

jelnyelv1

A szociális gondozónők jelnyelvi képzésen vettek részt

Márkné Ettlinger Zsuzsa, a képzést lebonyolító SZTÁV Felnőttképző Zrt. kirendeltség-vezetője köszöntőjében hangsúlyozta, a kommunikációs akadálymentesítés nemcsak a hallássérültek, hanem a már nehezen halló idős emberek számára is nagyon fontos. A képzés azt szolgálta, hogy a jelnyelv alapfokú elsajátításával a szociális intézmény munkatársai jobban tudják segíteni a térségükben élő hallásproblémával küzdő embereket a mindennapi életvitelükben, így például megkönnyítsék megértésüket az orvosi ellátás során.

Takács Róbert oktató a jelnyelv segítségével azt mondta el, hogy szorgalmas, barátságos embereket ismerhetett meg, akikkel öröm volt együtt dolgozni. Megköszönve a hozzáállást, a jelnyelv mélyebb elsajátítására buzdította a végzett hallgatókat.

jelnyelv2

Takács Róbertné, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Zala megyei szervezetének titkára elmondta, a zalaegerszegi kistérségi társulás az országos szervezettel együttműködve valósította meg a képzést, melyen a tananyagon kívül speciális egészségügyi és szociális szavak jelrendszerét is megtanulták a szociális szakemberek.

Az ünnepségen tíz fő vehette át a diplomát az alapfokú képzés sikereses elvégzését bizonyítva. Zalaboldogfán szociális gondozóként dolgozik Mester Judit. Kérdésre válaszolva elmondta, örömmel vett részt a tanfolyamon, de egyelőre nem tudja hasznosítani új ismereteit, mert a faluban nem él hallássérült. De, amit megtanult az ember, azt már sosem vehetik el tőle – idézte a mondást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK