2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Innovációs Díjakat adtak át Zalaegerszegen

2013. január 05. szombat, 09:53
Címkék:

Az önkormányzat hagyományos újévi fogadásán két zalaegerszegi vállalkozás, a gyógyszergyártó Pernix Pharma Kft. (ügyvezető: dr. Bakos Gábor) és a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Gartner Intertrans Hungaria Kft. (ügyvezető: Köves László) kapta a város Innovációs Díját. Az idei díjak Horváth László szobrászművész alkotásai. A város dísztermében megtartott ünnepségen Gyutai Csaba polgármester megköszönte a vendégek Zalaegerszegért végzett munkáját, és mint fogalmazott, az együtt gondolkodás az elmúlt évben is eredményeket hozott.

fogadas 1

A város számára fontos az erős gazdaság, ez az alapja mindennek. Mint mondta, fontos a multinacionális cégek jelenléte, de Zalaegerszeg számára ugyanilyen fontos a helyi, magyar tulajdonú kis és középvállalkozások támogatása is. "Zalaegerszeg Innovációs Díja" kitüntetést olyan magánszemélyek és szervezetek kaphatják, akik a városfejlesztési, illetve a műszaki, közgazdasági és közigazgatási területen a város érdekében kiemelkedő, újító munkát végeznek.

A két elismerést kapó vállalkozásról többek között elhangzott: A Pernix Pharma vállalkozás 2000. november elsején alakult, a társaság tulajdonosai magyar magánszemélyek. A kft. dinamikusan fejlődik, jelenleg 14 európai országba, valamint Ausztráliába jutnak el gyártott termékei. A gyógyszergyártáson felül gyógyszer-technológiai kutatásokat is végeznek A vállalkozás 2011-ben már 30 főt alkalmazott, közülük hatan diplomások. A társaság jó érzékkel ismerte fel azt a gyártási rést, amire sikeres és bővíthető vállalkozást lehet alapítani.

fogadas 2

Az Innovációs Díj tulajdonosai - a Pernix Pharma Kft. (balról) és a Gartner Intertrans Hungaria Kft. (jobbról) -  Gyutai Csaba polgármesterrel

A Gartner Intertrans Hungaria Kft. 1991-ben alakult, a több évtizedes szakmai múlttal rendelkező Zala Volán Árufuvarozási Igazgatóságból. A társaság állami tulajdonrészét 1993-ban megvásárolta Ausztria egyik legjelentősebb fuvarozási vállalkozása, a Gartner KG. Ettől az időponttól 100 százalékban magántulajdonban lévő, többségi osztrák tulajdonú gazdasági társaságként működik. Az anyacég 1200 kamionjából a zalaegerszegi vállalat 750 kamiont üzemeltetett az elmúlt év végéig. Zalaegerszeg nevét mára 840 darab kamion reklámozza Európa útjain. A cég a világ élvonalában van, árbevétele 2011-ben elérte a 30,5 milliárd forintot. A kft. a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, jelenleg 1477 munkatárs dolgozik a cégnél.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK