2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Indulhat a szennyvíztisztitó fejlesztése

2011. december 04. vasárnap, 16:41
Címkék:

Elindulhat a korszerűsítés a keszthelyi szennyvíztisztító-telepen, miután a csaknem hároméves előkészítési folyamat végén a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. tulajdonosi közgyűlése a közelmúltban jóváhagyta a fejlesztésre vonatkozó előterjesztést.

 

A Balatont is védi

A víziközmű-szolgáltató 2,3 milliárd forintot fordít a keszthelyi szennyvíztisztító-telep korszerűsítésére.

Még idén kiírhatják a közbeszerzési eljárást a DRV Zrt. üzemeltetésében lévő, állami tulajdonú szennyvíztisztító-telep korszerűsítésére Keszthelyen, miután a szolgáltató megkapta a tulajdonosi engedélyt a projekt lebonyolítására. A beruházás a Balaton vízminőségének védelmét is szolgálja. A keszthelyi szennyvíztisztító-telep jelenleg határértéken működő technológiájának korszerűsítése az utóbbi hónapokban elengedhetetlenné vált, egyrészt az üzemeltetési költségek csökkentése, másrészt a szigorodó kibocsátási határértékek, és az ebből fakadó esetleges bírságok miatt.

A fejlesztés után az eleveniszapos szennyvíztisztítás úgynevezett kaszkádos kialakítású, párhuzamosan működő tisztítási sorokkal, előülepítéssel, biológiai nitrogén és foszforeltávolítással, és más korszerű technikákkal valósul majd meg. A kivitelezés a közbeszerzési eljárás után, várhatóan a jövő év tavaszán indulhat el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK