2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Húsvéti ellenőrzések a megyében

2012. április 05. csütörtök, 10:41
Címkék:

A Húsvét a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. Ezekben a napokban valósággal útra kel az ország, s néhány napra a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő.

A húsvéti közlekedés az átlagosnál jóval nagyobb veszélyt jelent a közlekedőkre nézve. A közúti forgalom jelentős megnövekedése már alapvetően fokozott odafigyelést igényel, melyhez hozzájárul a húsvéti ünnepek velejárója: a tradicionális locsolkodás mellett a rokoni és baráti találkozók is gyakran együtt járnak szeszesital-fogyasztással, amelynek hatása sajnos a közúti közlekedésben is érezhető, ugyanis ilyenkor az átlagosnál is magasabb azoknak a gépjárművezetőknek a száma, akik felelőtlenségből szeszesital fogyasztást követően ülnek a kormány mögé.

Mindezekre tekintettel az ünnep időszakában – április 6.és 9. között – a korábbi évekhez hasonlóan a megyében is szigorú közúti ellenőrzésekre kell számítani.

Az ellenőrzések alapvetően az ittas, vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrésére, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére terjednek ki.

A megyében az elmúlt évben ugyan csökkent az ittasan okozott balesetek száma, de aránya az összes személyi sérüléses balesetekhez viszonyítva még mindig az országos átlag felett van. Az idei év első három hónapjában a 86 balesetből 14 esetben volt jelen az ittasság, mint mellék ok.

Balesetmentes Húsvéti Ünnepeket Kíván a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK