2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Három zalai település kap vis maior támogatást

2012. december 22. szombat, 10:59
Címkék:

Három zalai település összesen 6,5 millió forintos vis maior támogatást kap a nyári viharok okozta károk enyhítésére - mondta a megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen.

Rigó Csaba közölte: a belügyminiszter három zalai település négy igényét bírálta el, s három esetben ítélt meg kárenyhítést, együttesen 6,5 millió forint összegben. Ezek a vis maior támogatások az igényelt kárösszegek 70 százalékát fedezik.

Gutorfölde 2,2 millió forintot fordíthat a nyári, nagy mennyiségű csapadék miatt tönkrement utak helyreállítására.

Gosztola szintén az utakban, valamint az ár- és belvízvédelmi létesítményekben keletkezett károk helyreállítására kap 1,7 millió forintot.

Zalaszentgrót két igényt jelzett a Belügyminisztériumnak: az önkormányzati tulajdonú óvoda helyreállítására és az önkéntes tűzoltóság épületében keletkezett, a nyári jégverés okozta károk felszámolására kért támogatást. Az óvoda megrongálódott tetőszerkezetének javítását részben fedezte az önkormányzat biztosítása, a fennmaradó költségek 70 százalékára 2,6 millió forintot juttat a minisztérium. A tűzoltóság épületének helyreállítására azonban nem kapott támogatást a település, mert "nem kötelezően ellátandó alapfeladatot" biztosító épületről van szó, de erre is volt biztosítás, így az önkormányzatnak lehetősége volt a kárenyhítésre - jelezte a kormánybiztos.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK