2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyucsány Ferenc Keszthelyen

2013. január 26. szombat, 15:14
Címkék:

A "Mi országunk 2013" országjáró program keretén belül Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Zala megyébe látogatott, ahol több helyszínen találkozott az itt élő, dolgozó és vállalkozó emberekkel. Az országgyűlési képviselő volt a szónoka annak az aktuális közéleti témákat felsorakoztató keszthelyi fórumnak, amit a DK Georgikon utcai irodájában tartottak. Az ez évi első Keszthelyi Ellenzéki Kerekasztal megbeszélés keretében nyílt kötetlen beszélgetésre került sor az immáron három hónapja megalakított fórum résztvevőivel.

"Az ország szerencsére még működik"

A pártelnök a sajtó számára szervezett tájékoztatón kijelentette: ma a demokratikus ellenzéknek együtt több szavazója van, mint a Fidesznek. Ha van összefogás, akkor sikerülhet új országot építeni. A választói nyomás olyan erős, hogy hamarosan mindenki be fogja látni, hogy együttműködés nélkül nem megy. Őszre viszont le kell zárni mindent, ami ellenére lehet a demokratikus ellenzék tökéletes összezárásának. A kormány multi-ellenes hangulata nem csillapszik, de az emberek már jól látják azt, hogyha a kormány nekimegy a távközlési cégeknek, a bankoknak, a kereskedelemnek és mindazoknak, akiknek van pénzük és van befektetési szándékuk, az rövid távon lehet, hogy ugyan a konyhára, de ha nincs befektetés, akkor nem lesz munkahely és nem növekednek a bérek. A világ úgy működik, mint a piacgazdaság. Nagyon nehéz azt megérteni, hogy Keszthelyen, ami otthont ad Európa első mezőgazdasági felsőoktatási intézményének, az önkormányzatban nincs képviselete az egyetemnek -fogalmazott. A problématérkép itt is egyre szélesebb. Nem látszik a valódi kapcsolatfelvétel a városvezetők és az egyetemi vezetők között, és csendesen viseli mindenki, a helyi "universitás" sorvadását.

gyurcsany

Gyurcsány Ferenc

Nagyon vonzó a sétálóutca, de látható, hogy a Balaton fővárosa nem él eléggé. A pártelnök elmondta: bosszantóan sok panasz jutott el hozzám, hogy az itteni nagyprojekteknél, útfelújításoknál, a Főtér modernizálásánál helyi munkaerőt nem is alkalmaztak. A munkásokat sok-sok kilométerről messzebbről hoztak, nem a környékbeli bányákból szállították ide a szükséges követ, ami nem csupán számomra hat zavarólag.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK