2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Fiatalok hete Zalaegerszegen

2013. április 14. vasárnap, 21:11
Címkék:

Hétfőtől egy héten át a fiatalokról szól majd szinte minden a zalai megyeszékhelyen. Egymást követően ugyanis három hangsúlyos rendezvényre is sor kerül, mely megmozgatja mind a középiskolásokat, mind a főiskolásokat, sőt a diákokon keresztül az építész szakmát is. Április 15-17-ig kerül sor a IX. Főiskolás Fesztiválra, mely a Campus területén számos érdekes előadást, kulturális programot és szórakozási lehetőséget kínál a hallgatóknak, és az érdeklődőknek. A szakmai előadások és a tudományos diákköri bemutatkozások mellett stand up comedyre, csocsóversenyre és koncertekre is sor kerül a három nap alatt.

fiatalok

                                                                                                            (Illusztráció)

Április 17-19-ig a középiskolásoké lesz a terep. Szerda reggel a városi diákönkormányzat képviselői, a diákpolgármester vezetésével jelképesen átveszik a hatalmat Gyutai Csaba polgármestertől, majd diák-közgyűlésre is sor kerül. A II. Zalaegerszegi Városi Diáknapok programjai ezt követően a sportcsarnokban folytatódnak, ahol színházi- és sportprogramok, koncertek, és portrérajzolás is várja a diákokat. Míg tavaly a tanulók egy élőlánccal ölelték körbe a várost, addig most a sportcsarnokban egy - a diákok által alkotott - élőképet hoznak létre. A vállalkozó kedvűek "I love Zalaegerszeg" felirattá állnak össze, ahol a love-szót egy szív jelképezi. A tervek szerint a piros pólóba öltözött alakok úgy mozognak majd, hogy a nézők egy pulzáló szívet lássanak.

Április 18-22-ig a XIX. Nemzetközi Középiskolai Építész Diákkonferenciának is otthont ad a város. Tavaly Szolnokon került sor a szakmai konferenciára, ott került a stafétabot Zalaegerszeghez. A téma most a népi építészet lesz. A rendezvény pénteken kezdődik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, ahhonan csoportos városnéző sétára indulnak majd a építészeti középiskolába járó ifjak. Diákelőadások, kirándulás is színesíti az ide érkező fiatalok hétvégi programját.

Balaicz Zoltán alpolgármester a fiatalok hetével kapcsolatban a rendezvényeket megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: második alkalommal kerül sor a főiskolásoknak és középiskolásoknak szóló összevont programsorozatra, mely idén az építész diákkonferenciával is kibővül. Zalaegerszeg kiemelten támogatja mindhárom eseményt, hiszen a város számára fontosak a fiatalok, minthogy az is, hogy értékes, szórakoztató programokkal találkozhassanak tanulmányi idejük alatt. Örömteli, hogy egy egész hét róluk szól, s reméli, hogy a diákönkormányzati ülésen számos, a tanulókat érintő kérdés elhangzik majd, amire közösen próbálnak választ találni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK