2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ez más csapat volt

2012. október 11. csütörtök, 17:39
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - SZOVA-Trend Optika KC 93–98 (24–25, 20–24, 26–27, 23–22). NB I férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1600 néző. Jv.: Papp P., Jurák K., Vida B.

ZTE: Kertész (2), Hudson (18/6), Gáspár (11), Baki (6/3), Simovics (21). Csere: Puszta (10), Kovács Á. (21/3), Koma (4).

Szombathely: Kálmán (12), Levy (20), Will -, Ivosev (16/3), Fey (13). Csere: Simon (26/6), Harazin (9), Szanati (2).

Negyedórás késéssel indult a találkozó, melyen népes szurkolósereg buzdította mindkét csapatot.

Álomszerűen kezdett a hazai csapat, másfél perc alatt 7-0-ra húzott el. Simovics nagyon élt a palánk alatt, zsákolásával már 14-5-re is vezetett a ZTE KK. A Szombathelynél kezdetben csak a légiósok találtak be, főleg Levy volt elemében, de aztán szép lassan felzárkózott, majd Simon pontjaival átvette a vezetést.

A második negyed is nagy küzdelmet hozott, Kovács Ádám is szép megoldásokat mutatott be. Nagyon sok volt a fault, főleg hazai oldalon. hazaiaknál volt az előny. Élvezetes, lüktető meccset láthatott a szépszámú közönség. A nagy szünet után az egerszegiek gyengébben kezdtek, s tíz pont körül állandósult a szombathelyi vezetés.

A negyedik játékrész is komoly izgalmakat hozott, Két perccel a vége előtt Kálmán László büntetőivel 86-90 volt az állás. Nagy küzdelmet hozott az utolsó perc15 másodperccel a vége előtt 93-95 állt a táblán, ám a végén a vendégcsapat büntetőkkel megszerezte győztesnek járó két pontot.

A ZTE összehasonlíthatatlanul jobb teljesítményt nyújtott, mint a nyitófordulóban, s 3. légiósa nélkül is az utolsó pillanatig éles mérkőzést játszott az esélyesebb szombathelyiek ellen.. Hazai oldalon Simovics és Kovács, míg a vendégeknél Simon és Levy játszott kiválóan. A közönség mindkét csapatot nagy tapssal jutalmazta.

Vélemények:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: A mai meccsen mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk. Ha eggyel többen vagyunk, esélyünk lett volna arra, hogy ez sikerüljön. Jól küzdöttünk, pár egyéni hiba döntött ellenfelünk javára.

Bencze Tamás, a Szombathely vezetőedzője: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, megszenvedtünk a győzelemért egy jól játszó ZTE ellen. Sok csapatnak még gondjai lesznek Egerszegen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK