2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Erős széllökésekkel érkezik a vihar

2012. január 06. péntek, 12:18
Címkék:

Nyugat-Európa területén 100 km/h fölötti széllökéseket okozó viharciklon vonul át, melynek hatására az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, pénteken a délelőtti óráktól a Dunántúl legnagyobb részén, illetve a Duna-Tisza-közén is sokfelé viharossá (65-90 km/h) fokozódik az északnyugati szél.

 

Rendkívüli időjárásra figyelmeztetik a lakosságot

Wéber Antal, megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, az esetlegesen bekövetkező rendkívüli események megelőzése és kezelése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese meghatározott feladatok végrehajtását rendelte el a katasztrófavédelmi igazgatók részére. Feladatként került rögzítésre a sajtó tájékoztatásán keresztül a lakosság figyelmeztetése.

Szombaton hajnalban a Dunántúlon még 60-75 km/h közötti széllökések kísérik az északnyugati, északi szelet, majd a délelőtti átmeneti mérséklődést követően a déli, kora délutáni órákban újra 55-60 km/h-re erősödhet a szél. Az esti órákra mindenütt gyengül a légmozgás. Az esti, késő esti órákban egy melegfront érkezik északnyugat felől, hatására az ország középső részén néhány cm-es hótakaró kialakulása valószínű.

A rendkívüli időjárással kapcsolatban a www.zala.katasztrofavedelem.hu címen lakossági tájékoztató olvasható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK