2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elsőként a szemészet költözik be

2015. április 03. péntek, 16:50
Címkék:

Elsőként a szemészet költözhet be Pózváról a zalaegerszegi megyei kórház központi telephelyére, ahol a tervek szerint halad az új kardiológiai és szívsebészeti centrum építése és a meglévő épületrészek felújítási munkálatai. A hatmilliárdos beruházás kiemelt figyelmet élvez, ezért invitálta a sajtót villámlátogatásra Vigh László.

korhaz bejaras1

A tervek szerint halad a szívcentrum építése a megyei kórházban

Az országgyűlési képviselő a bejáráson elmondta, nem jelentette be előre látogatását, mert valós képet szeretne kapni a kivitelezés állásáról. Mint fogalmazott, a határidők betartása rendkívül fontos, mert nem csupán a munkálatok időbeni befejezését, de egyes kórházi osztályok át- illetve beköltöztetését is érintik.

Biczó Lajos, a ZÁÉV építésvezetője az országgyűlési érdeklődésére az új szárny egyik leendő kórtermében elmondta, egyszerre 230-250 fő dolgozik, gyakran túlmunkát végezve, hogy tartani tudják a határidőket. Az időjárás ugyan okozott némi csúszást és tervhibák is előfordultak, amit korrigálni tudtak. Bíznak a jó időben, hiszen már megkezdték a kardiológiai és szívsebészeti centrum külső falainak szigetelését és színezését. Mindeközben dolgoznak a belső munkálatokon, valamint a főépület és a zöld épület második és harmadik szintjének felújításán.

korhaz bejaras2

Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója elmondta, a szemészeti műtők és fekvőbeteg osztály műszaki átadását április 10-e után pár nappal tartják. A szemészet április 23-án költözik be Pózváról a főépületben kialakított új helyére, ahol a következő héttől már műtéteket is végzik. Ezt követően a kardiológiát költöztetik át új helyére, így a zöld épület valamennyi szintjén folyhat az átalakítás. Április végére a betegfelvételi központ rekonstrukciója is elkészül a főépületben.

korhaz bejaras3

A szemészeten kívül az onkológia, a pulmonológia, a kardiológiai rehabilitáció is beköltözik Pózváról a zöld épületbe. A betegek jelentős részénél szükség van a belső telephelyen kivitelezhető diagnosztikai vizsgálatra, ami vagy a beteg, vagy bizonyos vizsgálati minták, anyagok szállítását igényli. A részlegek egyetlen telephelyre összevonása éppen ezért még hatékonyabb működést eredményez a betegellátásában. A projekt befejezésének határideje augusztus vége.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK