2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Diák-sziget: irodák és infópontok

2011. november 30. szerda, 20:17
Címkék:

Uniós támogatással, közel 79 millió forintból két éves ifjúsági programsorozat indul Zalaegerszegen és a Pacsai kistérségben. Ennek során a tanácsadások, kulturális és sport rendezvények helyszínéül ifjúsági szigeteket alakítottak ki a fiatalok által látogatott helyszíneken, így a Zala Pláza emeletén egy irodát, a Kvártélyház udvarából nyíló pinceklubot, valamint a főiskolai karrieriroda és az Apáczai ÁMK-ban információs pont várja az érdeklődőket.

 

Mikulás parti a pinceklubban

A nagyobb rendezvények színtere a pályázatot benyújtó Izsák ÁMK lesz. Elsősorban a fiatalok igényei alapján összeállított programok, új, vonzó közösségi megmozdulások és széleskörű tanácsadás, tréningek, új oktatási módszerek szerepelnek a tervekben. 13 állandó szabadidős tevékenység és órarendszerűen 12 féle témában rendszeres tanácsadás segíti a célközönségként megjelölt 12-29 éveseket. A projekt második évében a partner Pacsai kistérség településein mutatkozik majd be a program. A zalaegerszegi intézmények közül az Apáczai ÁMK, a Ganz-Munkácsy, a Páterdombi és a Deák-Széchenyi, és a Dán termelőiskola, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány, a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése, a Hevesi Sándor Színház, a családsegítő szolgálat, a katasztrófavédelem, diákszövetségek, a munkaügyi központ és a megyei múzeumok igazgatósága csatlakozott együttműködőként, támogatóként.

diak-sziget

Az irodát Balaicz Zoltán alpolgármester avatta fel

 

Idén decemberben már számos programmal várják a fiatalokat, így 3-án Sportmikulás az Apáczai ÁMK-ban, fotópályázat, karácsonyi adománygyűjtés és kézműves foglalkozások, Mikulás parti a pinceklubban, éjszaki túra meglepetésekkel. Mindezekről a hónap elejétől élő honlapról, a www.diakszigetzeg.hu oldalról részletesen is lehet tájékozódni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK