2024.07.07., vasárnap - ApollóniaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Csendes főhajtással emlékeztek

2011. november 07. hétfő, 13:23
Címkék:

Közúti balesetben életüket vesztett társakra emlékeztek szombaton a Zalai 76-os Motoros Egyesület szervezésében. Más megyékből is érkeztek a csendes főhajtásra, melyet a zalaegerszegi Zrínyi úton felállított kopjafánál tartottak.

 

motoros megemlekezes1

 

Ahogy a korábbiakban, idén is humanitárius cselekedettel kezdődött az emlékező nap, a zalaegerszegi Véradóállomáson tizenhét társunk adott vért. Ezt követően "motoros menüt" fogyasztottunk el egy vendéglőben, majd felsorakoztunk itt a kopjafánál, hogy lerójuk tiszteletünket a balesetben elhunyt motorostársak előtt – mondta el érdeklődésünkre a koszorúzás előtt Kósi Ferenc (Kepucci). A Zalai 76-os Motoros Egyesület elnöke hozzáfűzte: idén is megtartották a szezonra felkészítő programjukat, a májusi vezetéstechnikai tréningen szlovén motorosok és rendőrök is részt vettek a magyar kollégáikkal együtt

Molnár Attila István valamennyi motoros nevében köszöntötte a megjelenteket, köztük a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Zalaegerszegi Városi Baleset-megelőzési Bizottság képviselőit. Megemlékezésében úgy fogalmazott, hogy akik már nem lehetnek közöttük, azok immár a mennyei országutakat róják.

 

motoros megemlekezes

 

– Rettenetesek az idei statisztika számok, gondoljunk csak a legutóbbi balesetekben elhunytakra, köztük a világhírű motoros társunkra, a 24 éves Marco Simoncellire. Egy haláleset is túl sok, ezért ha motorra szálltok, ne felejtsétek el: jobb öt percet késni, mint soha oda nem érni – hangsúlyozta Molnár Attila István.

A résztvevők a zalaegerszegi polgárőrök díszőrsége mellett helyezték el koszorúikat és virágjaikat a kopjafánál, majd mécsest gyújtottak. A rendezvény végén a rendőrség felvezetésével több kilométeres közös motorozással is tiszteletüket tették a motorosok elhunyt társaik előtt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK