2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Balatongyöröki szüret szerethetően

2015. szeptember 11. péntek, 06:32
Címkék:

Minden adott volt a szeptember elején immár 13. alkalommal tartott balatongyöröki szüret vendégvonzó sikeréhez. A zenés szüreti felvonulással, illetve futballkupával startoló rendezvény különlegességét az adta, hogy két kategóriában (egyéb és hagyományos) 18 csapat bevonásával, halászléfőző-versenyt hirdettek a szervezők.

bgyorok szuret net1

Az interaktív mesejátékkal, utcabállal, operett műsorral és néptánc programmal színesített eseményen Biró Róbert, a falu polgármestere mondott rövid köszöntőt.

bgyorok szuret net3

Számadásában említést tett az eredményes nyári szezonról, a teltházzal üzemelő, a három csillagos Kék Hullám Zászlóminősítéssel valamint a Balatontipp utazási portál fődíjával kitüntetett strandról. Az ünnepségen később díjazták a legszebb, legvirágosabb helyi portákat. Az "Épített Örökség Megóvása" címet idén Raposa József nyerte a templommal szemközti halász ház felújításáért, csinosításáért.

bgyorok szuret net2

A "Virágoskert" kategóriában ezúttal Galambos Ottó Balaton utcai lakost érdemesítették az elismerésre, de Sándorfi Beáta és Újfaludy András Üsth Gyula utcai portáját is a legszebbek közé sorolták. A halászleveket ötfős, mesterszakácsot és gasztro bloggert is magában foglaló zsűri értékelte az alpolgármester irányításával. A hagyományos kategória fődíját Csiszár György és segédei, az egyéb kategória győztesének járó serleget pedig Kovács Natasáék vihették haza.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK