2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Állásban megváltozott munkaképességgel

2015. szeptember 22. kedd, 15:49
Címkék:

A tartós elhelyezkedésben nyújtott segítséget megváltozott munkaképességű emberek számára a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal országos TÁMOP projektje, melynek keretében állásbörzét és záró konferenciát szerveztek Zalaegerszegen, a Keresztury VKM-ban.

tamop111 logo

Állásbörze és záró konferencia Zalaegerszegen

Popovics Réka, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a kormányhivatalok rehabilitációs szakigazgatási szerveivel szoros együttműködésben megvalósított projektbe országosan 12465, míg Zala megyében 464 megváltozott munkaképességű embert vontak be. Az ügyfelek a rehabilitációs szolgáltatások széles köre mellett munkaerő-piaci képzésben részesültek, munkaköri és alkalmassági vizsgálatok lehetőségével élhettek, támogatást kaptak utazási és munkába járási költségeikhez, valamint százszázalékos bérköltség-támogatást igényelhettek.

A projekt 13,7 milliárdos keretösszegén belül 7,1 milliárd forintot fordítottak közvetlen támogatásra. Zala megyében ez 290 millió forintot tett ki. Ebből összesen 344 ügyfelet vontak be, akik munkatapasztalatot, munkagyakorlatot szerezhettek az egyéves átlagos időtartamú foglalkoztatás alatt. Közülük 147 fő továbbfoglalkoztatását vállalták a munkaadók immár bértámogatás nélkül. A projekt részeként 57-en munkapiaci képzésen vehettek részt a megyéből.

megvalt fogl2

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal a teljes projektidőszakban támogatja az ügyfeleket a tartós elhelyezkedés érdekében. Éppen ezért szerveztek országos állásbörze-sorozatot, melynek első állomását Zalaegerszegen tartották. A negyven megyei munkáltató közel 190 álláshelyet kínált az érdeklődőknek.

A november 30-ával befejeződő kétéves projekt legfontosabb eredményeit záró konferencián mutatták be. A megjelenteket dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte. Kiemelte a projekt jelentőségét, majd a megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációs ellátásáról beszélt. 2012 januárjától ez idáig közel 1300 ember lett a rehabilitációs hatóság ügyfele a megyében. Az ellátottakat Zalaegerszegen és Nagykanizsán fogadják, ahol rehabilitációs tervet készítenek számukra. A terv megvalósulása érdekében a Zala Megyei Kormányhivatal szerződést kötött a Támop-irodával valamint 4M szolgáltatóval, hogy bérköltség-támogatással, tanácsadással, munkapiaci információk nyújtásával segítsék a megváltozott munkaképességű embereket az elhelyezkedésben.

megvalt fogl1

Vigh Ágota egyike azoknak, akinek továbbfoglalkoztatását vállalta a munkaadó a támogatás lejárta után. Érdeklődésünkre elmondta, a Támop projektnek köszönhetően tudott elhelyezkedni könyvelőként egy nagykanizsai könyvelőirodánál. Egészségi problémájából adódóan nagy segítség volt számára, hogy utazási költségeit is támogatták, így autóval tudott bejárni a munkahelyére. Külön öröm számára, hogy tovább dolgozhat a cégnél, mellyel megoldódott többéves munkakeresési kálváriája. Hálás mindazoknak (mások mellett a helyi Támop-iroda és munkaügyi központ munkatársainak), akik segítették ebben. Álláskereső sorstársainak pedig azt ajánlja: soha ne adják fel, a kitartás előbb-utóbb eredményhez vezet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK