2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A tűzoltók hivatást választottak

2014. május 06. kedd, 15:54
Címkék:

Akik a tűzoltói pályára léptek, nem szakmát, hanem hivatást választottak – hangzott el a Szent Flórián-napi ünnepségen a zalaegerszegi Szentháromság téren. Az eseményt megelőző szentmisén megemlékeztek azokról, akik szolgálatteljesítés közben áldozták életüket, valamint a közelmúltban 42. életévében elhunyt Fülöp Valterről, Zala megye rendőrfőkapitányáról.

tuznap1Szent Flórián-napi megemlékező ünnepség Zalaegerszegen 

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a rendőr- és tűzoltónap alkalmából tartott beszédében őszinte megbecsülését fejezte ki a rendvédelmi szervek munkatársainak és családtagjainak, akiknek mindennapjai a veszély árnyékában telnek. Ezt a gondolatot folytatva, Móra Ferenc Tűzoltó gyerekek imája című verséből olvasott fel egy részletet. Mint mondta, a családtagoknak az a legfontosabb, hogy megölelhessék egymást a szolgálat után, az állampolgároknak pedig az, hogy biztonságban érezhessék magukat. Ezt az elvárást garantálják is a jól működő rendvédelmi szervek. A polgármester kiemelte, a város közössége számára rendkívül fontos, hogy a rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők munkáját közbizalom és megbecsülés övezze, hiszen bármikor bekövetkezhet a baj, amikor szükség van rájuk.

tuznap2

Takács Ottó tűzoltó alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezető helyettese úgy fogalmazott, hivatásuk célja, hogy hazájukat, embertársaikat és bajtársaikat szolgálják. Ebben példaképük Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje, akit embersége, másokért való tenni akarása tett hallhatatlanná. A jelenkor tűzoltói az ő eszméjét követve teszik mindazt, gyakran életüket kockáztatva, amit a tisztesség, a becsület a bajba jutottak megsegítésében ma is megkövetel, hangsúlyozta. E tisztes helytállásnak és áldozatvállalásnak állít emléket a katasztrófák elleni védekezésben elhunytak tiszteletére emelt emlékmű az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság budapesti székháza előtt, amit a tűzoltónap alkalmából lelepleztek le a közelmúltban.

tuznap3

A köszöntők után Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója példamutató helytállásáért elismerő díszoklevelet adományozott Anda Attilának, a Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjének, Stocker Dávidnak, a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának, valamint Péter Andrásnak, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály osztályvezetőjének. Többen soron kívüli előléptetésüket vehették át az igazgatótól.

Ezt követően a Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség által a 2013–2014-as tanévre meghirdetett Természeti és más katasztrófák! elnevezésű nemzetközi rajzpályázat díjait adták át. A megemlékezés koszorúzással zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK