2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A tanítás küldetés

2015. október 23. péntek, 12:31
Címkék:

Zalaegerszegi pedagógusokat köszöntettek diplomaszerzésük ötven-, hatvan- és hetvenedik évfordulója alkalmából. Az ünnepélyes eseményre a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben került sor, ahol összesen huszonöt nyugdíjas pedagógus vehetett át arany-, gyémánt-, illetve rubin oklevelet.

ped 2


     Nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttek

A tanároknak Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is megköszönte az áldozatos munkát. A rendezvényen dr. Molnár Béla főiskolai docens, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának igazgatója mondott beszédet. Mint mondta: mélyen érző, és alázatos az a pedagógus, aki évtizedeken át feladatának tekinti a felnövekvő korosztályok nevelését. A tanítás nagyszerű küldetés; annál is inkább, mert a jó tanár folyamatosan képes átértékelni a régit, és befogadni az újat. A felelősségérzet pedig mindig erőt adhat az újdonságok elsajátításához.

ped 1

Persze a tanítás nehéz szakma is, hiszen nincs még egy olyan foglalkozás, ahol ennyi a kudarc, de ahol ennyi az öröm, a siker és a váratlan meglepetés.

A nyugdíjas pedagógusoknak Balaicz Zoltán adta át az okleveleket. A legtöbb tanár gyémánt oklevelet kapott, vagyis éppen hatvan évvel ezelőtt szerzett diplomát. Simon Gézáné pedig az egyetlen rubin okleveles pedagógus volt az idén, aki hetven évvel ezelőtt szerzett képesítést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK