2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A MÁV is készül a karácsonyra

2011. december 19. hétfő, 20:12
Címkék:

A MÁV Zrt. vezetése a teljes vasúthálózatot illető üzembiztonsági ellenőrzést rendelt el, tekintettel a karácsonyi időszak megnövekedett forgalmára a hazai vasútvonalakon. Az intézkedés célja, hogy a vasútüzemben részt vevő felek figyelmét ezúton is felhívja a szabályok következetes betartására - adta hírül sajtóközleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

 

Karácsony előtti üzembiztonsági ellenőrzések a vasútnál

Az ellenőrzések aktualitását az adja, hogy a vasúttársaság egyik külső vállalkozójának felsővezeték-szerelő munkagépe 2011. december 13-án Albertfalván a tiltó jelzés ellenére nem várta be a Nagytétényből szabályosan érkező személyvonatot, s a váltóberendezést felvágva az egyvágányú pályán a személyvonattal szemben elindult az állomásról. Az automata biztosítóberendezésnek köszönhetően a személyvonat vezetője észlelte a sárga jelzést, s még a látóhatáron kívül megállította a vonatot. A két vonat a megállást követően több mint egy kilométerre állt meg egymástól.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal elvégezték a munkagép által megrongált váltó javítását, azonban hat személyszállító vonat összesen közel öt órát, 286 percet késett.

A MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatóságának elsődleges vizsgálata szerint a külső vállalkozó vasúti munkagépén szolgálatot teljesítő személyzet részéről történt emberi mulasztás azzal, hogy a munkagép a tiltó jelzést meghaladta, a számára helytelen irányba álló kitérőt felvágta és a későbbi tiltó jelzés ellenére sem állt meg azonnal. A MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatósága rendőrségi feljelentést tesz az ügyben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK