2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A gyarapodás ünnepe Lentiben

2013. január 06. vasárnap, 09:04
Címkék:

A Szent Mihály templomban dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök által celebrált ünnepi szentmisével - melyben a közösség építő erejének fontossága volt a vezérgondolat- vette kezdetét a Lenti Város Napja. Az ünnepség keretében felavatták az új településcentrumot és a város felújított művelődési központját, valamint a település fejlődését tevékenyen előremozdítóknak kitüntetéseket is átadtak. Horváth László polgármester ünnepi köszöntőjében a "kettős ünnep" megtartásának jelentőségéről beszélt. Mint kiemelte: az elmúlt három évben Lenti 2,3 milliárd forint értékű beruházással lett gazdagabb, melyből három, egyenként a fél milliárdot is meghaladta.

A városnapon részt vett Kövér László, az országgyűlés elnöke is

Kiemelte: a megye legnagyobb építési projektjeként most egy olyan települési központot és kulturális centrumot hoztak létre, amely méltó a megye negyedik legnagyobb városához, 48 település járási székhelyközpontjához.

Kövér László, az országgyűlés elnöke ünnepi avatóbeszédében kiemelte: Lenti véghely szerepe egyszer és mindenkorra megszűnt. A városukat szerető polgárok fáradtságot nem kímélve keresték és találták meg a boldogulásuk útját. Lenti is - az országhoz hasonlóan- szemmel láthatóan megerősödött és a munka, illetve a kitartás segítségével kigyógyult az apátiából, a reményvesztettség állapotából, és gyarapodik, épül-szépül. A település akkor erősödhet meg igazán, ha egyszerre két forrás táplálja -emelte ki. Az egyik a termálfürdőt tápláló, vendégeket vonzó gyógyforrás, a másik az uniós pénzügyi forrás, amelyre a városvezetők rábukkantak. A forrás viszont, okos hasznosítás nélkül, pillanatok alatt elfolyhat kézen-közön. E beruházás viszont ékes példája a források okos, célszerű felhasználásának, a magyar vállalkozók, mesteremberek bevonásának. Lentiben harmóniát árasztó szeretettel, összetartással, kitartással, közös célokért dolgozva, mindent megtesznek a környezet gyarapodásáért, ami példa -és erőadó más városok számára is.

lenti 1

Kövér László is részt vett az új színpad avatásán

A felújított művelődési központ színpadán Kövér László, Pintér László és Vigh László országgyűlési képviselők, Horváth László polgármester társaságában átvágták a nemzetiszín szalagot, majd Veres András megyéspüspök Isten áldását kérte a létesítményre és az intézményt használókra. A szentelési ceremóniát követően került sor a városi kitűntetések átadására.

Az önkormányzat "Lenti Városért Díjat" adományozott Seres Dóra fuvolaművésznek és Magyar Bálint színész-énekesnek. A "Lenti Város Szociális Gondoskodásáért és Gyermekvédelméért Díjat" ezúttal Borsos Lászlóné, a Városi Bölcsőde kisgyermeknevelője kapta. Gerencsér Gyulánénak, a dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet asszisztensének a "város Egészségügyéért" díjat ítélték oda. A"Lenti Közművelődéséért" elismeréssel a Szivárvány Kamarakórust jutalmazták. A lentikápolnai Becze Klárát tartották érdemesnek a település "Közösségi Életéért Díj" átvételére. A 15 éves múltra visszatekintő Lenti-Termál Teke-Klub kapta a Város Sportjáért Díjat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK