2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

228 millió a szakképzés megújításáért

2012. január 26. csütörtök, 10:19
Címkék:

Pedagógusoknak akkreditált képzéseket, diákoknak pályaválasztási tanácsadásokat tartottak, valamint tananyag- és integrált adminisztrációs szoftverfejlesztést valósítottak meg a zalaegerszegi Csányi László Közgazdasági Szakközépiskolában. Mindezt egy pályázati projekt tette lehetővé, melyhez 228 millió vissza nem térítendő forint támogatást nyert a kilenc megyei középiskolát magában foglaló Észak-zalai Térségi Integrált Szakképző Központ. A kétéves TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0009 projekt eredményeit a Zalaegerszegen rendezett záró konferencián tették közé a közreműködő felek.

 

 

tiszk konfer

 

TISZK-projekt a zalaegerszegi Csány-szakközépiskolában

Átalakulás előtt áll a közoktatás és szakképzés, így a jövőben markánsabb beiskolázási politikát kell folytatnia az intézményeknek a szakember-utánpótlás érdekében – hangsúlyozta köszöntőjében Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere. Hozzátette, a megyei, zalaegerszegi és keszthelyi önkormányzat összefogásával korábban létrejött TISZK állami fenntartásba kerül, melynek révén erősödhet szerepe.

 

tiszk halasz

 

Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője (képünkön) előadásában tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy április elsejétől ugyan továbbra is önállóan működnek az intézmények, de gazdálkodásuk megyei szinten központilag irányítják. A gazdasági centralizáció fő elvárása az egységes magas színvonalú szolgáltatás és a költségmegtakarítás.

A Csány László Szakközépiskolában megvalósuló projekt során fejlesztették az Észak-zalai TISZK informatikai rendszerét, melynek előnyeit Bercsényi Zoltán, a Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt. projektmenedzsere mutatta be.

Pethő Balázs, az Eduro, a Viéta és az Epszi konzorciumi képviselője a projekt szakmai megvalósulását ismertetve egyebek mellett a tananyagfejlesztésről, a pályaorientációs szolgáltatásról, a felnőttképzési intézményi akkreditáció elnyeréséről, a vállalati, képzési szolgáltatási kosár kialakításáról beszélt.

 

tiszk marta

 

– Tizenhét tananyagfejlesztést készítettünk el, több mint ezer szülőt és diákot megmozgató pályaválasztási rendezvényeket tartottunk, valamint szintén szülők és gyermekek számára több mint háromszáz órában nyújtottunk mentálhigiénés tanácsadást – részletezte a megvalósult szolgáltatásokat Tolvaj Márta, vezető projektmenedzser (képünkön), aki a TISZK létrehozását kísérő projektek mindegyikét ismertette előadásában.

Mint fogalmazott, bár voltak nehézségek, de a szakképzés megújulását szolgáló, most záruló projekt eredményeit illetően is bízik a folytatásban; a TISZK, mint központi szakképző intézmény további fejlesztésében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK