2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

100 millió forintos felsőoktatási-önkormányzati pályázati siker

2012. január 05. csütörtök, 18:52
Címkék:

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Kara egy közös nemzetközi pályázat keretében összesen közel 100 millió Ft nagyságrendű program végrehajtására kapott lehetőséget.

 

Nemzetközi pályázat az önkéntességért

Az Európai Unió 2011-ben hirdette meg a VERSO projektet az "Önkéntesség Éve" jegyében. A pályázati felhívásra egy 12 tagból álló, 8 Európai Unió-s országot érintő nemzetközi konzorcium részeként jelentkezett az intézmény.

A nemzetközi konzorcium tagjai: Aarthusi Egyetem(Dánia); Middelfart város (Dánia); Epirus tartomány (Görögország); Ioannina Egyetem (Görögország); Herford kerület (Németország); Yorkshire tartomány (Anglia); Katalónia tartomány (Spanyolország); Barcelonai Egyetem (Spanyolország); Coevorden város (Hollandia); Szófia város (Bulgária); Zalaegerszeg város (Magyarország); Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar (Zalaegerszeg, Magyarország).

A nemzetközi konzorcium 2011. április 30-án nyújtotta be a pályázatot és a napokban értesültek róla, hogy sikerrel szerepeltek.

A teljes program (12 partner) költségvetése 2.287.585 Euro (kb. 720 millió Ft), ebből a pályázati támogatás 1.787.095 Euro (kb. kb. 563 millió Ft).

A teljes projektből a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karára jutó összeg 187.548 Euro (kb. 59 millió Ft), ebből a pályázati támogatás 159.416 Euro (kb. 50 millió Ft).

A Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosított önrész 28.132 Euro (kb. 9 millió Ft). A zalaegerszegi önkormányzat és a kar így összességében egy 295.794 Euro értékű (kb. 93 millió Ft) projektet tud megvalósítani.

A program célja az, hogy az önkormányzat és a helyi felsőoktatási intézmény összefogásában és közös együttműködésében megoldásokat keressen a társadalmi és környezeti problémák megoldására az önkéntesség jegyében. A fő cél az önkéntes munka segítése, támogatása, és annak kutatása, hogy ez milyen hatással van az európai munkanélküliségi helyzetre és a gazdasági problémák megoldására. A projekt keretében megvizsgálják a nemzetközi gyakorlatot az érintett nyolc országban, melynek kapcsán konferenciákon értékelik az önkéntesség helyét és szerepét, valamint erről tanulmányok és konkrét javaslatok is születnek majd. Külön vizsgálat tárgyát képezi, hogy milyen módon lehet bevonni a felsőoktatási hallgatókat az önkéntességbe (nemzetközi tanulmányok, oktatási programok, ösztöndíjak).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK