2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zala Megye Fejlesztéséért Díjat adtak át

2011. december 21. szerda, 11:50
Címkék:

Zala Megye Fejlesztéséért Díjat adtak át a Zala Megyei Területfejlesztési Tanács elmúlt pénteki ez évi utolsó ülésén. Az elismerést Kámán János, a zalaegerszegi PYLON-94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Szabadics Zoltán, a nagykanizsai Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át.

 

Meghatottan és nagy örömmel vette át a kitüntetést – mondta Kámán János, aki azt is vélte, hogy a megtisztelő elismerés a cég valamennyi munkatársának közös érdeme. Úgy értékelt, hogy a két cég alkotómunkával tudott hozzájárulni a megye fejlesztéséhez, mely fáradozás a helyi és az országos politikai irányítók figyelmét egyre inkább kivívja. Mint mondta, bízik abban, hogy ez az odafigyelés egy tartós folyamat kezdete. Politikai támogatásra ugyanis szükség van ahhoz, hogy bővüljön a gazdaság mozgástere. Ha ez így történik, várhatóan egyre több hazai vállalkozás tud olyan teljesítményt nyújtani, mely hasznára válik az országnak.

– Ez egy csapatmunka eredménye, melyből mindannyian kivettük részünket. A cég munkatársai, fizikai dolgozói, és természetesen édesapám, aki alapította a céget, valamint feleségem és gyermekeim, akik a nyugodt családi háttért biztosítják – hangsúlyozta Szabadics Zoltán. – Ezért is érzem azt, hogy nem helyettük, sokkal inkább velük együtt vehettem át ezt a kitüntetést.

A területfejlesztési tanács ülésén értékelést hallhattak az egybegyűltek a Nyugat-dunántúli Operatív Program 2011–2013. évi Akciótervének teljesítéséről, valamint megvitathatták a következő periódusra, a 2014–2020. közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó tervezeteket.

További három előadás keretében a Magyarország–Horvátország IPA, az Ausztria–Magyarország, valamint a Szlovénia–Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programról, azok eredményeiről, a jóváhagyott projektek számáról, a támogatások mértékéről, valamint a várható pályázatokról kaptak ismertetőt az rendezvény résztvevői.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK