2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Üzem- és kastélylátogatás

2015. október 28. szerda, 12:33
Címkék:

Nem mindegy, hogy az üveghulladék lerakóban végzi, vagy pedig visszakerül az ipari termelésbe – vélekedett dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki dunántúli programja során útba ejtette a zalaegerszegi Hulladékkezelési Kft-t is.

fazekas miniszter net1

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter zalai körúton

Az üzemlátogatás után kifejtette, hogy egy nagyon eredményesen működő vállalkozást látott élőben, melynek beruházási projektjeit a magyar állam is támogatta. A cég jól alkalmazza az általuk meghatározott szabályzókat, ami azért fontos, hogy minél több hulladékot nyerjünk vissza energiát és nyersanyagot megspórolva. Az üveghulladék-feldolgozóban vegyes kommunális hulladékból válogatják ki a színes és fehér üvegeket. Ebből darálék készül, amit újból feldolgoz az üvegipar.

Wiedner Rudolf, a Huke cégcsoport tulajdonosa fogadta a minisztert. Elmondta, Európa legkorszerűbb üvegválogató- és daráló üzemében évente 60 ezer tonna üveget dolgoznak fel, amit további fejlesztésekkel három-négyszeresére emelnének. Az üzemet egy milliárd forintból létesítették, melyhez uniós támogatást is kaptak. Itt 30 embert, a beszállítókkal együtt 60-t foglalkoztatnak, míg cégszinten 600 embernek adnak munkát.

fazekas miniszter et1

Fazekas Sándor ellátogatott az egervári várkastélyba, és azt megelőzően a zalaegerszegi érdekeltséggel is rendelkező győrvári tejüzembe. Mint mondta, Magyarországon alig maradtak fenn várak, ezért nagy jelentőségű az egervári várkastély helyreállítása. Sikeres turisztikai célú hasznosítása lehetővé teszi, hogy széles körben ismert legyen az évente 15 ezer látogatót fogadó a várkastély. A tejüzemről kiemelte, hogy egy kézben van a teljes termelési folyamat, melynek eredményeképpen minőségi magyar kézműves tejtermékeket fogyaszthatnak a vásárlók.

A földművelésügyi miniszter V. Németh Zsolt államtitkárral érkezett. Az első két helyszínen Manninger Jenő országgyűlési képviselő fogadta őket, míg a zalaegerszegi üzemben Vigh László országgyűlési képviselővel és Balaicz Zoltán polgármesterrel tettek látogatást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK