2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szériagyártásra készülnek

2013. január 23. szerda, 06:59
Címkék:

A beruházás jó példája annak, hogy a helyi kis- és középvállalkozások a helyi beszállítói hálózatokra építve erős növekedést érjenek el mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacon – hangsúlyozta Csizmadia Norbert. A Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára a zalaegerszegi Mould-Tech Kft. új, saját üzemcsarnokának átadását méltatta ezekkel a szavakkal videóüzenetében, január 22-én.

mould tech atad

 Átadták a Mould-Tech Kft. új üzemcsarnokát

Kiemelte: a cég magyar tulajdonú vállalatként szerzett nemzetközi elismerést a magas hozzáadott értékű termékeivel, egy olyan iparágban, mely a hazai gazdaság növekedése szempontjából meghatározó lehet az elkövetkezőkben. Megjegyezte: a termelő beruházások középpontba állítása, a mérnöki tudásra épülő gazdaságfejlesztés, az innováció, a helyi vállalkozások és beszállítói körök megerősítése fontos kormányzati szándék. Ezért jelentős és jövőbe mutató döntés, hogy Zalaegerszeg, Szentgotthárd és Szombathely térségében létrejött a harmadik járműipari központ az országban.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere köszöntőjében azt mondta, a Mould-Tech Kft. tevékenységét a dinamizmus, az innováció, a fejlődőképesség jellemzi, ami az új üzemcsarnok megjelenésében is visszaköszön. Mint fogalmazott, az autóipari szerszámgyártással is foglalkozó cég egyik reprezentatív vállalata lehet a harmadik járműipari központnak. A polgármester szólt arról, hogy a közeljövőben egy gépipari és egy logisztikai vállalat települ be az északi ipari parkba. Az inkubátorház bővítésének köszönhetően egy elektronikai cég is megkezdi működését tavasszal. Mindez 200–220 új munkahelyet jelent a városban, melynek létrejöttét az önkormányzat segítette.

mould tech atad1

Molnár Gábor, Mould-Tech Kft. ügyvezető igazgatója köszönetét fejezte ki a beruházásban közreműködőknek. Mint mondta, a 2012. márciusi alapkő-letétel fontos mérföldkő a cég életében, ahogy a kilenc hónap alatt felépült ezerötszáz négyzetméteres, saját üzemcsarnokuk, mely biztos pont a jövőkép, a fejlődés és a hosszú távú tervezés tekintetében.

Kérdésre válaszolva elmondta, már készítik a terveket a gyártórész 300 négyzetméteres bővítésére, amit idén meg is valósítanak. Ha minden kedvezően alakul, 2014-ben 600 négyzetméterrel bővítik az épületet. A bővítés azt szolgálja, hogy a cég megfeleljen a különféle auditokon. Üzletei terveik között szerepel a szériagyártás megkezdése, amely nagy hozzáadott értékű műszaki alkatrészgyártás irányába való elmozdulást jelent.

A Mould-Tech Kft. a Sport utcai hétszáz négyzetméteres bérelt épületből költözhetett át saját üzemcsarnokába. A beruházás megvalósítását az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programján elnyert 96 millió forint támogatás segítette.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK