2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pálya- és szakmaválasztás segítése

2015. október 21. szerda, 13:43
Címkék:

A Zala Megyei Kormányhivatal valamint az újonnan létrejött Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum vezetői együttműködési megállapodást írtak alá pályaválasztási tevékenységeik összehangolása érdekében.

 .

Együttműködési megállapodás
a kormányhivatal és a szakképzési centrumok között

.

Dr. Babati Szabolcs, a kormányhivatal foglakoztatási főosztályának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, eredetileg csak a felnőttekre irányult a pályaváltás segítése, mostanra azonban egyre inkább előtérbe került a fiatal korosztály pályaválasztásának támogatása prevenciós szándékkal. Mint fogalmazott, az egyénnek, társadalomnak és a gazdaságnak egyaránt előnyös, ha a fiatal olyan szakmával fejezi be az iskolát, mellyel azonnal vagy nagyon rövid idő alatt el tud helyezkedni. Ez a folyamatot kívánják elősegíteni azáltal, hogy a KLIK valamint a megyei kereskedelmi és iparkamarák után megállapodnak a szakképzési centrumokkal is. Céljuk, hogy a foglakoztatási főosztály által megrendezett pályaválasztási napok és szakmabemutatók még sikeresebbek legyenek összefogásuk eredményeként.

Rigó Csaba kormánymegbízott azt hangsúlyozta, hogy a munkaalapú társadalom építéséhez elengedhetetlen a partnerség. Ezt szolgálja az együttműködési megállapodás, melynek egyik legfontosabb pontja, hogy az évente megrendezendő pályaválasztási kiállításon még szélesebb körben biztosítsák a szakképzési centrumok alá tartozó szakképző iskolák részvételét. Emellett segíteni fogják a tanműhelyek és üzemek látogatását, valamint a pályaválasztási napok és a Foglalkoztatási Információs Tanácsadó (FIT) népszerűsítését a diákok körében a szakképző intézmények vezetőinek és pedagógusainak bevonásával.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, fontos gazdasági és társadalmi érdek, hogy megfelelően képzett munkaerő legyen. E tekintetben nagy jelentőséggel bír a hiányszakmák támogatása ösztöndíjakkal.

Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója az elhangzottakat megerősítve azt hangsúlyozta, hogy a szakképzési centrumok kialakításában a legnagyobb kívánalomként jelentkezett, hogy az iskolarendszerű szakképzés jobban igazodjon a piaci szereplők igényeihez.

A pályaválasztási kiállítást rendeznek november 5-6-án Keszthelyen, november 12–14-e között Zalaegerszegen, november 19–20-a között pedig Nagykanizsán. A pályaválasztás előtt álló fiatalokat és szüleiket november 14-én családi napra is várják Zalaegerszegen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK