2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ökoturisztikai központot és gyermektábort avattak Zalaszabarban

2013. július 30. kedd, 17:35
Címkék:

Főleg jótékonysági célokat szolgáló családi beruházást avattak fel kedden Zalaszabarban, amelynek keretében ökoaktív turisztikai élményközpont, 50 férőhelyes szálláshely, valamint elsősorban gyógyulófélben lévő és hátrányos helyzetű gyerekek számára létesített gyermektábor épült.

A több mint 400 millió forintos költséggel, az Új Széchenyi Terv 140 millió forintot meghaladó támogatásával létesült komplexum átadásán V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár hangsúlyozta: a Holnapocska Tábor és az ökoturisztikai központ a játékosságra, a derűlátásra és az önzetlenségre épít.

A komplexum az építőipari kivitelezőként ismert Szabadics Zrt.-t tulajdonló Szabadics család önzetlen adományaként valósult meg.

A Kis-Balatonra és a Balatonra egyaránt kilátást nyújtó komplexum több részből áll, a 2007 óta formálódó létesítményhez az Új Széchenyi Terven keresztül és a Darányi Ignác Terv jóvoltából állami és európai uniós támogatás is társult. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a megelevenedett gyermekrajzhoz hasonlatos tábor olyan gyerekeknek kínál holnapot, reményt, akik éppen ennek vannak híján.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a megye ismét gyarapodott, mégpedig annak a családnak a jóvoltából, amely építőipari kivitelezőként már számos színvonalas létesítménnyel gazdagította a megyét. Mindezek mellett jutott energiájuk arra is, hogy "a valódi keresztényi szeretet jegyében és az elesettek segítéseként" megvalósítsák ezt a beruházást.

Szabadics Zoltán felidézte: egy közelmúltbeli családi tragédia inspirálta őket arra, hogy létrehozzák a Holnapocska Tábort olyan gyerekeknek, akik már gyógyulófélben vannak daganatos vagy szívbetegségükből, vagy pedig olyan családban élnek, amelyek nem engedhetik meg maguknak a táborozás lehetőségét. Egy öthektáros, korábban elhanyagolt, de széles panorámát kínáló területen valósították meg a tábort és a turisztikai központot.

Az MTI kérdésére elmondta: a táborozók az állattartással, gyümölcs- és szőlőtermesztéssel is megismerkedhetnek, emellett kalandpark, gokart pálya, kézműves műhelyek kínálnak kikapcsolódást.

A táborba szerdán érkezik az első 45 gyerek, a tanévkezdésig több mint 200 diákot fogadnak, közülük minden második térítésmentesen nyaralhat. Felügyeletükre négy főállású pedagógust foglalkoztatnak, és több mint 30 önkéntes is részt vesz a tábori programokban - részletezte Szabadics Zoltán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK