2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Munkaerő-kölcsönzés a Kontaktnál

2012. április 17. kedd, 18:49
Címkék:

A zalaegerszegi önkormányzat a foglalkoztatáspolitika szerepének bővítésére és a helyi vállalkozások munkahelyteremtése érdekében 2006 óta támogatja kedvezményes munkaerő-kölcsönzéssel a helyi kis-és középvállalkozókat.

Egyre nagyobb igény van rá

Hatodik éve, hogy a szolgáltatás sikerrel valósul meg, hiszen az érdeklődés töretlen, a vállalkozások igényei szükségessé teszik a program fenntartásának folyamatosságát. 2006 óta 71 vállalkozással alakított ki a Kontakt Nonprofit Kft. együttműködést. Ebből 2011-ben 10 cég kereste fel első alkalommal, munkaerőigényével a társaságot, az egyre nehezedő gazdasági helyzet hatására pedig 17 korábbi partnercég kérte a foglalkoztatás támogatását. 2010-ben a nagy érdeklődésre tekintettel a városi közgyűlés módosította a kölcsönzés eljárási szabályait. Újdonságként szabályozták a munkabérek támogatható mértékét, pontosításra került a támogatható cégek köre, a kölcsönzés maximális időtartama és foglalkoztatás előtti bérkaució fizetési kötelezettséget is megállapítottak. A kölcsönzési idő dolgozónként 4, legfeljebb 8 hónap lehet.

2011. december 31-ig a város által biztosított 19 millió forint éves keretből 60 munkavállalót 63 alkalommal kölcsönöztek 27 vállalkozáshoz. Ebből nyolc fő munkaszerződése húzódott át az idei évre. A munkaviszonyban töltött átlagos időtartam 5,5 hónap. A munkaerő-kölcsönzés többsége (29 százaléka) a vendéglátóipar területére történik, kisebb hányada a kereskedelemben, szolgáltatóiparban végzett munkát. A legjellemzőbb munkakörök: felszolgáló, szakács, épületasztalos, segédmunkás. A vállalkozások jellemzően szakmával, vagy érettségivel rendelkező munkaerőt keresnek. A képzetlen személyek iránt egyre kisebb az igény.

Az idei évre a munkaerő-kölcsönzési tevékenységre 19 millió forintot biztosít Zalaegerszeg költségvetése.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK