2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közvetlen gyorsvonat Budapest és Zalaegerszeg között

2011. december 07. szerda, 19:59
Címkék:

Új menetrendi év kezdődik december 11-én a vasúton, a vonatok közlekedése nagyobb részben változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások.

 

Vasárnap életbe lép a 2011/2012-es menetrend - Dohányozni pedig tilos

December 11-én, vasárnap életbe lép a 2011/2012. évi vasúti menetrend, amely 2012. december 8-ig lesz érvényben. A belföldi fejlesztéseknek köszönhetően Budapest és Zalaegerszeg között új, közvetlen gyorsvonat közlekedik Boba érintése nélkül, rövidebb menetidővel - adta hírül a MÁV START Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Az utasok a 2011/2012-es közforgalmú menetrendkönyvet az ország több mint 200 helyszínén, a nagyobb vasútállomások pénztáraiban tudják megvásárolni, 990 forintért. A december 11-től érvényes menetrendi információk megtalálhatók az ELVIRA internetes menetrendi keresőben, ahol az online jegyvásárlás, továbbá a belföldi jegyek esetében az otthoni jegynyomtatás lehetősége is elérhető.

2012. január 1-jétől a nemdohányzók védelméről szóló törvény változása miatt dohányzási tilalom lép életbe a vonatokon. A menetrendkönyv belföldi mezőinek elején - táblázatos formában - kerültek megjelenítésre azok a vonatok, amelyek kijelölt kocsijaiban 2011. december 11. és december 31. között még lehet dohányozni.

Zala megyét érintő változás, hogy a Venezia vonat - az olasz vasút előnytelen üzleti ajánlata miatt - nem közlekedik, helyette bécsi átszállással kínál a vasúttársaság Velencébe, Rómába, Bolognába és Firenzébe éjszakai eljutást. Belföldön a megszűnő vonattal azonos időfekvésben Budapest-Keleti-Nagykanizsa között gyorsvonat közlekedik.

A Dombóvár-Gyékényes vonalon pedig a Somogy InterCity Nagykanizsa helyett Gyékényesről/ig közlekedik ezentúl.

mav 1

 

Új ajánlatok:

A menetrendváltástól bővül a kedvezményes árú menetjegyek köre, így Bécs másodosztályon már 13, első osztályon 29, Zürich másodosztályon 39, első osztályon pedig 59 eurótól elérhető. Varsóba 29, Krakkóba pedig már 39 eurós ártól lehet utazni vonattal. Stuttgart és Hamburg felé két új, vonathoz kötött kedvezményes ajánlatot vezetett be a vasúttársaság 39 eurótól. A 19 eurós brassói, bukaresti és nagyszebeni ajánlatok köre Marosvásárhellyel és Kolozsvárral is bővült. A menetrendváltástól Kassára már 20 eurótól eljuthatnak a vasúton utazók. Új vonathoz kötött kedvezményes ajánlatok lesznek elérhetők bécsi átszállással olaszországi célpontokra, 39 eurótól.

A személyszállító vasúttársaság ezúton is javasolja tisztelt utasainak, hogy az utazások megkezdése előtt tájékozódjanak az aktuális menetrendi információkról a MÁV-START Zrt. honlapján, a vasútállomásokon, a menetrendkönyvekből, vagy a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK