2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közlekedésfejlesztésre készülnek

2013. február 18. hétfő, 20:07
Címkék:

A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázati kiírása múlt év decemberében jelent meg, de a város közgyűlése már novemberben tárgyalt a várható felhívásról, a közösségi közlekedés fejlesztésének lehetőségeiről. Átgondolva a támogatható tevékenységeket, és figyelembe véve, hogy hasonló kiírásra 2009-ben már készült pályázat, amely akkor nem nyert, az önkormányzat úgy döntött együttműködést kezdeményez a győri önkormányzattal és a Vasi Volán Zrt.-vel. Az együttműködés egyben a közös pályázat sikerének a kulcsa is, hiszen a konzorciumi partnerek a régió egész területét képviselik azon túl, hogy közösen valamennyi támogatható tevékenységre pályázni tud a város.

Összefogás és pályázat a Nyugat-dunántúli régióban

A pályázatot tehát konzorciumi formában nyújtják be, a konzorcium vezetője - a tagok döntése értelmében - zalaegerszegi önkormányzat. A pályázat összköltsége 600 millió forint lesz, melyhez önrész nem szükséges, mivel a pályázat támogatása száz százalékos. A projekt összköltségéből a zalaegerszegi fejlesztések mintegy 300 millió forintot tesznek ki. A Vasi Volán Zrt. utas-tájékoztatási rendszerének fejlesztésére pályázik mintegy 150 millió forint, értékben a győri önkormányzat hasonló nagyságrendben tervez fejlesztést kerékpár-kölcsönző rendszere kialakítására.

busz 1

                                                                                                    (illusztráció)

Zalaegerszegen az alábbi fejlesztéseket tervezik a rendelkezésre álló forrás terhére: 7 autóbuszöblöt újítana fel a város, utas-tájékoztató rendszer kialakítását tervezi, melynek egy részét az utóbusz-várókban, más részüket a járműveken helyeznék el, kialakítva a rendszer központját. A Kosztolányi úton az autóbuszok számára zöld utat alakítanának ki, vagyis a közlekedési lámpák speciális programozásával lehetővé válik a buszok folyamatos haladása. Felújításra és akadálymentesítésre, is sor kerülne a pályaudvar utasok előtt nyitott mosdójánál, valamint WIFI -rendszer is kiépülne az autóbusz-pályaudvaron.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK