2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Keddtől újból árusítanak

2014. október 03. péntek, 17:27
Címkék:

Jövő kedden már visszaköltözhetnek az árusok a zalaegerszegi Vásárcsarnokba, az épület külső felújításán azonban még dolgoznak, hangzott el a pénteki sajtóbejáráson.

vasarcsarnok1

Befejeződött a Vásárcsarnok belső felújítása, a külső még zajlik 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere a Piac tér rekonstrukciójával kapcsolatban felidézte, hogy 2006-ban a Sütő utcai ingatlant adtak át, a közelmúltban pedig megkezdték a Deák téri ingatlan építését és ezzel együtt a vásárcsarnok felújítását. Ez utóbbi beruházásra bruttó 76 millió forintot fordítanak a belváros-rehabilitációs projekten belül, melyhez az önkormányzat saját erőt tett. Így 80 millió forintból valósulhat meg a vásárcsarnok korszerűsítése, ami egyaránt növeli a kereskedők és vásárlók komfortérzetét. Az épület külső és belső rekonstrukciója érinti a három déli külső üzlet valamit az árusító asztalok felújítását is.

Bertók Sándor főépítész a munkálatokról továbbá elmondta, a földszinten aszfaltos, míg az emeleten műgyanta bevonatú burkolatot hoztak létre, illetve korszerűsítették a fűtésrendszert az emeleti irodákban és üzletekben. Olyan berendezéseket építettek be, ami egyenletessé teszi belső légállapot hőmérsékletét. Az épület homlokzati árnyékolást kapott, ahogy a tetővilágító ablakokat is leárnyékolták.

vasarcsarnok2

Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója örömét fejezte ki, hogy az 1969-ben átadott, 45 éves épület végre megújulhatott. A beruházás azért nagy jelentőségű, miután ezen idő alatt ekkora volumenű felújítás nem történt. Beszélt arról, hogy vegyes fogadtatás övezte a munkálatokat, melyek miatt két hétre ki kellett költözniük az árusoknak. A korszerűsítés szükségességével azonban egyetértettek.

Folyamatosan tájékoztatták az árusokat, a kereskedőket minden munkafolyamatról, és igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a legkisebb bevételkieséssel járjon a rekonstrukció. A Vásárcsarnok saját költségvetéséből sátrakat és ideiglenes árusítóhelyeket biztosított az épületen kívül. A piactér minden kedden, pénteken, szombaton és vasárnap a város legforgalmasabb pontja, ahová szívesen jönnek az emberek. Az önkormányzat ezért is támogatta teljes mellszélességgel a beruházást, hangsúlyozta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK