2025.01.20., hétfő - Fábián, SebestyénZalaegerszeg időjárása

Archivum

Karácsonyi sütemények a Zalacótól

2009. december 08. kedd, 18:52
Címkék:

Ahogy közelednek az ünnepek, a várakozással teli időszakban egyre többet törjük a fejünket azon, vajon milyen ajándékkal lepjük meg szeretteinket, mit varázsoljunk az ünnepi asztalra, a vacsora mellé milyen édes finomságokat kínáljunk. A karácsonyi készülődés sok örömmel, egyúttal sok fáradsággal is jár, de egy gondot idén is biztosan levehetünk vállunkról, ha élünk a Zalaco karácsonyi süteményajánlatával. Milyen különleges finomságokkal, édességekkel marasztalhatjuk vendégeinket, arról Ibránszki György vezérigazgató-helyettestől érdeklődtünk.

 

Közös beruházásban tejfeldolgozó üzemet létesítenének

– Az elmúlt évek nagy sikerére tekintettel, idén is kínáljuk szaküzleteinkben a németek kedvelt karácsonyi püspökkenyerét, a Stollent, de ezúttal még gazdagabb beltartalommal, vagyis még több kandírozott gyümölccsel, és újdonságként marcipánnal. Tésztájából készítjük a Stollen golyócskákat, melyekbe szintén kandírozott gyümölcsöket teszünk.

Nemcsak ízében, de külalakjában is az ünnepre emlékeztet a Gesztenyés karácsonyfa. Gesztenyemassza és baracklekvár a tölteléke a leveles tésztából készített süteménynek, melyre színes cukorkákat is szórunk. Idén sem hiányozhat a hagyományos karácsonyi finomságok sorából a Gyümölcskenyér, amely aszalt gyümölcsöknek és a fügének köszönheti gazdag ízét.

 Gesztenyés karácsonyfa

Ugyancsak elmaradhatatlan karácsonyi édesség a Bejgli. Vásárlóink idén is elégedettek lehetnek, hiszen a mákos, diós, zserbós bejglit főzött mák és diótöltelékkel készítjük, és az idén közkívánatra lesz gesztenyés cukrászbejgli is. Újdonság lesz még a mákos bejgli kandírozott narancskockákkal.

Mivel természetes, kifogástalan minőségi alapanyagokból készítjük, a frissességre való tekintettel csak december 14-étől kezdjük meg árusításukat szaküzleteinkben. A fahéjas almával, cukrozott dióval töltött Karácsonyi házi rétes viszont már kapható. Ez szintén ünnepi újdonság, úgy, mint a kókuszos, mandulás Raffaello, mely cukrászsüteményeink választékát gazdagítja.

– A Zalaco valódi termelői házi tej árusításába kezdett szaküzleteiben az elmúlt hónapokban. Hogyan jutottak erre az elhatározásra?
– Sajnos, egyre nehezebb minőségi alapanyagokat beszerezni itthon, illetve ami kapható és többnyire külföldi, annak minősége igencsak megkérdőjelezhető. Márpedig minőségi alapanyagok nélkül nem lehet előállítani minőségi termékeket. Döntésünkben az is közrejátszott, hogy hazai vállalatként fontosnak érezzük, hogy felkaroljuk a magyar élelmiszeripar, a magyar mezőgazdasági kistermelők ügyét.

Ezért létesítettünk együttműködést tehenészetekkel, és kezdtük meg a  teljes értékű, kezeletlen házi tej árusítását, amit naponta  frissen fejve szállítanak hűtőautóval a landorhegyi, a Dél Hercegnője társasház alatti, a Széchenyi téri, a Bíró Márton utcai és most már a Kossuth utca 32. szám alatti szaküzleteinkbe.

Karácsonyi házi rétes

Ezúton is felhívnánk vásárlóink figyelmét, hogy hozzanak palackot magukkal, és a tejet fogyasztás előtt forralják fel otthon. Mindezt továbbgondolva jutottunk arra az elhatározásra, hogy a győrvári tehenészettel együttműködve tejfeldolgozó üzemet létesítünk. Már beadtuk uniós pályázatunkat a közös zöldmezős beruházás megvalósítására.

A 740 négyzetméteres üzem közvetlenül a fejőház mellett épülne fel, ami azért is egyedülálló, mert nem kell szállítani, a frissen lefejt tejet egyből a feldolgozóba lehet vinni, tehát garantált a frissessége. Az üzem a tejtermékek teljes skáláját, vagyis túrót, vajat, sajtot, joghurtot és kefirt is készítene, ezáltal biztosítaná számunkra a minőségi alapanyag-ellátást.

Emellett az előállított tejtermékeket saját szaküzleteinkben is árusítanánk, sőt tejboltokat, tejívókat nyitnánk, ahol kapható egyebek mellett lenne csapolt kakaó is. A beruházás megvalósításával jó példával is szeretnénk elöl járni, hiszen hazai alapanyagból hazai terméket kívánunk előállítani hazai piacra.

– Igazodva a változó vásárlói igényekhez, ősszel újabb termékcsaládot vezettek be.
– A helyben sütött termékeink eddig csak leveles tésztából készültek, ezért gondoltuk azt, hogy kelt tésztából is állítunk elő péksüteményeket. Az új termékcsalád első két tagja a kelt túrós batyu és a mákos csiga. A minőségi vajból és tejből készített tésztája a foszlós kalácsra emlékeztet, kitűnő ízüket a valódi és ugyancsak minőségi tölteléknek is köszönhetik. A kelt péksütemények sorát hamarosan a kakaós csiga folytatja.

Valdói termelői házi tejet is árusítanak.

Számunkra alapkövetelmény, hogy termékeinket hagyományos receptek alapján minőségi alapanyagokból állítsuk elő. Ebből az elvárásból született meg a házi tökmagos pogácsa, amely hamar a vásárlók kedvence lett. Tésztája nem tartalmaz élesztőt, ellenben vajat, tejfölt, túrót, valamint tökmagot gazdagon, ahogy régen a háziasszonyok készítették. 

Közelednek az ünnepek, nagy a készülődés üzemünkben. Azt szeretnénk, hogy karácsonyi süteménykínálatunk mindenki megelégedésére szolgáljon. A finomságok díszcsomagolásával is szeretnénk szebbé tenni a családok ünnepét, a várakozás időszakát pedig szaküzleteink dekorációjával, melyek a karácsony hangulatát idézik, mondta Ibránszki György, a Zalaco Zrt. vezérigazgató-helyettese.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK