2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jól halad az inkubátorház bővítése

2012. december 06. csütörtök, 19:33
Címkék:

A terveknek megfelelően halad az inkubátorház bővítése Zalaegerszegen, az északi ipari zónában. A megnövekedett igények miatt elindított projekt kivitelezési munkálatai augusztusban kezdődtek, és az új épületszárnyak 2013 tavaszán kerülnek átadásra. A mintegy négyezer négyzetméteres új épületrész várhatóan 120 új munkahelyet teremt a közeljövőben - tájékoztatott Háry András, az ipari és gazdaság-fejlesztési programok koordinátora. Hozzátette: a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. által megvalósított projekt teljes költségvetése 572 millió forint, melyhez a Széchenyi Terv pályázatán 172 millió forintot sikerült nyerni.

inkubator 1

Cél, a munkahelyteremtés

A régi L alakú épülethez hozzáépített szárny 1700 négyzetméteren 12 darab (önálló vizesblokkal és előkészített belső irodakialakítási lehetőségekkel rendelkező) műhelynek, valamint 9 darab irodának ad helyet. A terület keleti részén egy különálló szárny készül 2300 négyzetméteres alapterülettel, irodákkal, műhelyekkel, szociális helyiségekkel és tárgyalóval.

Oláh Gábor, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója azt mondja, a bővülő inkubátorház célja, hogy versenyképes áron elérhető modern munkakörnyezettel elősegítsék a betelepülő mikro-és kisvállalkozások fejlődését. A központ a bérelt infrastruktúrán túl lehetővé teszi különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférést is.

- A csarnokok már állnak, a szerkezeti betonozás készen van, a végleges aljzat később kerül rá. Folynak a belső vakolási munkák. Az irodaépületeknél is zajlanak a belső vakolási munkálatok, tulajdonképpen a terveknek megfelelően folyik a kivitelezési munka. Ezzel párhuzamosan az úthálózat kiépítése is megkezdődött, az aszfaltozásnak decemberben el kell készülnie ahhoz, hogy az inkubátorházat jövő áprilisban át tudjuk adni - fogalmazott Oláh Gábor.

inkubator 2

A vezérigazgató hozzátette: az inkubátorházban elsősorban kis-és középvállalkozások betelepedését várják a környékről. A szakmai tevékenységben megkötés ugyan nincsen, de azt szeretnék, ha inkább termelő tevékenységet végző cégek jönnének és nem raktározási célra használnák a telephelyet. Különösen azért, mert a cél a munkahelyteremtés, és hogy induló vállalkozásoknak tudjanak segíteni. Kedvezményes bérleti díjjal és infrastruktúrával.

- Van még kiadó hely - teszi hozzá a vezérigazgató. - Aki minél előbb jelentkezik, annak nagyobb a választási lehetősége a műhelyek és az irodák között, és még apróbb változtatásokra is nyílik lehetősége. Például, ha valaki több csarnokot bérelne, az ezek közötti átjárást biztosítani tudjuk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK