2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Javul az ivóvíz minősége

2014. január 09. csütörtök, 17:25
Címkék:

A zalaegerszegi városházán aláírásra került az a kivitelezői szerződés, melynek keretében megvalósul Zalaegerszeg és 13 környező település ivóvíz-minőségének javulása. A beruházás teljes értéke 4,3 milliárd forint.

Aláírták a kivitelezői szerződést

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: a költségek közel 90 százalékát európai uniós forrásból fedezik, a fennmaradó 459 millió forintos önrészt pedig belügyminisztériumi pályázaton nyerte el az önkormányzati társulás. Mint fogalmazott, a települések fellélegezhetnek, egészséges ívóvizet kapnak az ott élők. Gyutai Csaba polgármester utalt arra, hogy az önkormányzati tulajdonú Zalavíz Zrt. szolgáltatási területén literenként 10 mikrogram alá csökken a víz arzéntartalma, amely megfelel az európai uniós normáknak. Zalaegerszeg nyugati részén és a belső göcseji falvakban ma még magasabb ez az érték, de a korábban érvényben lévő 50 mikrogramos határértéket soha nem érte el. A munkafolyamat részleteiről, a projektben résztvevőkről Horváth László, a Zalakeop ivóvíz-minőség javító társulás elnöke beszélt, majd Kovács Tamás, a kivitelező Szabadics Zrt. vezérigazgatója jelezte: az első negyedévben megkezdik a munkálatokat.

Elhangzott: a vízellátó hálózat és a műtárgyak építése 2014 év végére befejeződnek, ettől az időponttól kezdve már minden településen elérhető lesz a megfelelő minőségű ivóvíz. 2015 első félévében az utómunkálatokkal is elkészülnek, a teljes program lezárásának határideje: 2015 június 30.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK