2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Erős biztonsági háló lesz

2014. szeptember 19. péntek, 15:54
Címkék:

A takarékszövetkezetek mindig jelentős szerepet töltöttek be és töltenek be ma is a vidéki helyi vállalkozások finanszírozásában, hozzájárulva a regionális gazdaság fejlődéséhez. A kormány ezt a helyzetet ismerte fel és lépett a jelentős értéket képviselő takarékszövetkezeti rendszer megújítása érdekében.

Németh Lászlóné államtitkár a hazai pénzintézetekről

A rendszer átalakításáról és a takarékszövetkezeti integrációról Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára beszélt Zalaegerszegen, a Zalavölgye Takarékszövetkezetnél tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: kormányzati cél, hogy a pénzügyi szektor minimum ötven százaléka legyen magyar kézben.

A takarékszövetkezetek átvilágításának december elejére tervezett lezárásával létrejön egy, a betétesek, ügyfelek számára teljes biztonságot jelentő garanciaközösség. A takarékszövetkezeti rendszer számára az állam 136 milliárd forintot nyújt, ennek köszönhetően erős biztonsági hálót képeznek a takarékok ügyfeleik részére. Ehhez a rendszerhez csatlakozott a Zalavölgye Takarékszövetkezet is, amelynek működése példaértékű – fogalmazott Németh Lászlóné. Az eddig átvilágított 121 takarékszövetkezet közül 35-öt fogadtak be az integrációs szervezetbe.

Lipcsei János a SZHISZ helyettes ügyvezetője megerősítette: egységes, modern, üzletileg jól vezetett bank létrehozása a cél, amely majd közös arculattal lép az ügyfelek elé. Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: sokan támadták a kormány törekvéseit a pénzügyi szektor átalakítása miatt, de kiderült, szükség van olyan magyar pénzintézetre, amely a magyar emberek pénzét kezeli. Balaicz Zoltán alpolgármester és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés alelnöke is arról beszélt, fontos a magyar tulajdonú pénzintézet, amely a zalaegerszegi gazdaságfejlesztésben is fontos szerepet tölthet be. Az uniós pénzek felhasználása szempontjából is stabil hátteret biztosíthatnak a takarékszövetkezetek a helyi településeken.

Dr. Tóth László, a Zalavölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója elmondta: a kezdetektől egyetértettek az integrációval, hiszen mivel az új rendszer segítségével korszerű finanszírozási lehetőségek jelennek meg vidéken is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK