2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Beruház az Edelmann

2014. október 06. hétfő, 13:37
Címkék:

Az Edelmann Hungary egyik vezető szereplője a magyarországi csomagolóiparnak. A hajtogatott kartondoboz gyártásban a második legnagyobb, a hagyományos címke termékkörben pedig társvezető.

Tízezer négyzetméteres gyártóüzem épül

Németország egyik legnagyobb nyomdaipari vállalkozása Zalaegerszegen hozza létre közép-és dél-európai gyártó és fejlesztő bázisát. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be Balaicz Zoltán alpolgármester és Dierk Schröder, az Edelmann csoport igazgatója.

Az alpolgármester elmondta, 2012 óta a német cég a Zalai Nyomda 100 százalékos tulajdonosa és Zalaegerszeg számára fontos az a zöldmezős beruházás, mely során az északi ipari parkban egy több mint10 ezer négyzetméteres gyártóüzem épül. Hozzátette: A Flextronics 2001-es letelepedése óta ez a legnagyobb beruházás a zalai megyeszékhelyen.

Dierk Schröder részletesen bemutatta a százéves múltra visszatekintő családi vállalkozást, amely 8 országban 13 gyártóhelyet működtet. Mint elmondta, a zalaegerszegi beruházás 4,5 milliárd forintba kerül és legalább 100 új munkahelyet.

Czirkl György vezérigazgató arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a napokban kerül sor a szerződés aláírása a generálkivitelezővel, így a földmunkák november első hetében elkezdődhetnek az ipari parkban. Az új üzem pedig jövő nyárra készül el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK